Чт. Апр 25th, 2024

Фесенко: Головні фаворити – Порошенко і Тимошенко, а голоси Сходу розпорошатьсяУ зв’язку з тим, що Віталій Кличко вирішив не балотуватися на президентських виборах, головними фаворитами будуть Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

Про це у коментарі ІА ZIK заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

На його думку, певні шанси втрутитися у боротьбу за вихід у другий тур є і у Сергія Тігіпка, якщо йому вдасться збільшити рівень своєї підтримки серед російськомовних виборців.

«Особливість цих виборів буде в тому, що, скоріше за все, не буде бінарного протистояння умовного сходу проти умовного заходу України. Основними фаворитами цього разу будуть політики, які опираються на проєвропейськи налаштованих виборців, на підтримку прихильників Майдану. У сходу України на цих виборах не буде консолідованого фаворита, і голоси, швидше за все, будуть розпорошуватися між різними кандидатами. Але ситуація в країні, як засвідчили останні події, може дуже швидко змінитись. Також швидко можуть змінитися і настрої виборців. Тому я б не взяв на себе ризик визначати вже зараз головного фаворита чи потенційного переможця виборів», – зазначив Фесенко.

За його словами, серед кандидатів, безумовно, є і технічні. Хто саме – стане зрозуміло під час виборів.

«Деякі кандидати, можливо, просто хочуть задовольнити власне самолюбство чи сподіваються якось проявити себе на цих виборах. Чимала частина кандидатів, зокрема лідери різних партій, йдуть на ці вибори, щоб забезпечити для своїх партій фундамент на наступних парламентських виборах. Але деякі кандидати – як правило, це кандидати-самовисуванці – дійсно можуть бути технічними кандидатами, через яких будуть заводити членів виборчих комісій або які будуть тролити окремих фаворитів, виступати з цілеспрямованими інформаційними атаками проти них», – вважає Фесенко.

Водночас він підкреслив – принципово важливо, щоб вибори відбулися.

Головний ризик, за словами політолога, буде пов’язаний із можливістю військової агресії Росії, що може зірвати проведення президентських виборів в Україні, або зі спробами тієї ж Росії зірвати виборчий процес в деякий російськомовних регіонах.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x