Пт. Апр 19th, 2024

Прес-служба батальйону «Донбас» просить не турбувати бійців принаймні тиждень – в батальйоні жалоба по загиблим у бою під Іловайськом. Окрім того велике прохання не атакувати лікарню, у якій знаходиться комбат Семен Семенченко. Понад усе зараз йому необхідний спокій і відпочинок.

«В нього численні шкалкові поранення, але його вчасно евакуювали з поля бою. Зараз він знаходиться у лікарні. Операція пройшла успішно. Лікування триватиме близько двох-трьох тижнів», — повідомляє прес-секретар батальйону «Донбас» Васіліса Трофимович. Голова МВС Арсен Аваков повідомив, що Семена Семенченко разом із бійцями, що відзначилися у бою, внесено у список на нагородження орденом.

За інформацією станом на вечір 19 серпня бійці батальйону «Донбас» вийшли з бою під Іловайськом. Протягом доби точилися запеклий бій. В результаті велика кількість бійців батальйону поранено та четверо героїв вбито терористами. Крім батальйону «Донбас» у бою під Іловайськом приймали участь батальйони «Шахтарськ», «Дніпро», «Азов» та інші. Серед поранених син Дмитра Корчинського — Данило.

Протягом доби під Іловайськом батальйон «Донбас» знешкодив два Камази з бойовиками збройного формування «Оплот», які мали стати підкріпленням для терористів. Несподівано для всіх було затримано громадянина ЄС — словака Мирослава Рохача, підданого Словацької республіки, уродженеця міста Банська Бистріца. Він у військовій формі з шевронами Новоросії воював у якості мінометника у терористів. Це перший підтверджений випадок добровольця з ЄС, що воює на боці сепаратистів. Під час допиту затриманий повідомив, що він знає принаймні ще двох словаків, що пішли воювати на бік тероризму в Україні. За повідомленням словацького ЗМІ, згідно словацького законодавства, найманцям цієї країни за участь у закордонних збройних конфліктах загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Бій під Іловайськом тривав удень, а головне й уночі. За словами Семена Семенченко «Судя по отчаянному драпу из города сторонников «русского мира», делать охваты и рейды мы уже научились». Нарвалися на мінометний вогонь. Ось тоді з’явилися перші поранені і вбиті…

А як все починалося розповів Борис Філатов: «Семен пришел к нам с улицы, сказал: «Здрасьте», и мы его поддержали. Помню, когда у него было всего 60 человек — раздетых, разутых, разоруженных, а первое оружие он добывал ночными вылазками на блокпосты. Мы им дали стол, кров…А потом Семен ушел в Новые Петровцы и сейчас он большой человек».

Сьогодні ж оголошено про посмертне нагородження орденом «За мужність» ІІІ ступеня бійців батальйону «Донбас»:

АНТОНОВА Вадима Віталійовича — солдата резерву;

БОЙКА Юрія Миколайовича – полковника;

ЛИТВИНСЬКОГО Юрія Олексійовича — підполковника резерву;

ПІДДУБНОГО Віталія Володимировича — солдата резерву.

В цей світлий і скорботний день відбулося освячення бойових прапорів батальйону «Донбас» у Свято-Михайловському Золотоверхому монастирі.

Ці прапори поїдуть на війну.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x