Чт. Мар 28th, 2024

Європейські трейдери можуть цілком законно постачати придбаний російський газ у реверсному режимі до України.

Про це вкотре заявила Сабін Бергер, речниця єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, повідомляє Укрінформ.

«Компанії в ЄС можуть вільно розпоряджатися газом, який вони закупили. У цьому зв’язку є цілковито законним продавати цей газ Україні», — заявили у Єврокомісії.

Бергер також наголосила, що оприлюднена раніше заява глави «Газпрому» Олексія Міллера про незаконність таких реверсних поставок є неприпустимою.

За словами представниці Єврокомісії, на сьогодні транзит російського газу через територію України до країн ЄС проходить у нормальному режимі.

«Ми сподіваємося, що Україна дотримуватиметься своїх транзитних зобов’язань. У нас немає інформації, яка би цьому суперечила», — зазначила Бергер.

Вона нагадала, що минулого тижня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан запропонував європейським партнерам створити групу експертів для вимірювання обсягів російського газу на українському західному і східному кордонах з метою перевірки правдивості звинувачень з боку Росії, що Україна «краде» транзитний газ із труби.

Речниця вкотре заявила, що Єврокомісія перебуває у постійному зв’язку з українськими і російськими партнерами з метою вирішення спірних питань у забезпеченні безперебійного транзиту газу до ЄС через територію України.

«Ми також прагнемо продовжити і отримати позитивні результати від таких консультацій у тристоронньому форматі. Зокрема, ще один раунд таких консультацій має відбутися перед періодом літньої перерви. Усі сторони зацікавлені знайти рішення», — зауважила представниця Єврокомісії.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Ще б незаконний !!! Вони самі на цьому євробабла зароблять і на рашці в тому числі !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x