Сб. Апр 20th, 2024

Катастрофічний ВВП для РосіїРуский уряд переходить до планування економічного і соціального розвитку на тривалий період – план заходів для досягнення країною цільових показників буде розроблятися на 5 років. Як пишуть «Известия», перший план по досягненню певних цільових показників повинен бути представлений Путіну вже цього липня. Він буде сформований за галузями – промисловість, транспорт, соціальна сфера і так далі. Раз у півріччя під час засідань уряду будуть розглядати питання, пов’язані з його реалізацією, пише uapress.info.

«Вже давно йде мова про те, що економіка нашої країни та її бюджет залежать від цін на нафту і газ. Необхідно розвивати індустріальну галузь, машинобудування, ринок праці, наукомісткі технології, все те, чим ми пишалися при Радянському Союзі. Для цього і необхідно ставити завдання на певний період, як у даному випадку, – це 5 років. Тому 1-го липня президент підписав закон «Про стратегічне планування», в який якраз вкладається концепція «майбутніх п’ятирічок» уряду», – розповів «Известиям» працівник уряду.
Один із небагатьох тверезомислячих рускіх, науковий керівник «Вищої школи економіки» Євгеній Ясін висловив думку, що головне в даному нововведенні те, в якій формі воно буде запроваджене. Він сказав: «Якщо говорити про повернення планової системи в повному обсязі, з усіма колишніми радянськими директивами, то це навряд чи дасть бажаний ефект. Наш внутрішній валовий продукт (ВВП) є катастрофічно низьким».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x