Чт. Апр 25th, 2024

Депутати приступили до розгляду Законопроекту про позбавлення громадянства тих українців, які виступають на стороні проросійських сил. Цілком можливо, що незабаром усіх «зрадників Батьківщини», яких зараз милостиво називають «сепаратистами» видворять за межі так ними нелюбої України. Про цю новину повідомляє Преса України.

Авторами законопроекту виступили народні депутати від фракції Свобода Юрій Михальчишин, Маркіян Лопачак і Михайло Головко. Як зазначають у пояснювальній записці до документа депутати, сепаратисти є «особливо небезпечними злочинцями», тому представляють «постійну загрозу» як для безпеки країни в цілому, так і для кожного з її громадян.
«Тому наданий до розгляду законопроект, який пропонує припиняти громадянство України у зазначеній вище категорії осіб після вступу вироків щодо них законної чинності», — говориться в пояснювальній записці.

Депутати пропонують доповнити ст.19 закону «Про громадянство України» пунктом 4, згідно з яким підставою для втрати громадянства України є «вчинення особою злочинів, пов’язаних з посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, державною зрадою, диверсією, шпигунством, якщо вчинення цих злочинів особою встановлено вироком суду, що набрав законної сили».
Також, депутати пропонують внесли поправку до ст.6 закону України «Про громадянство України», доповнивши вже існуючий перелік підстав для набуття громадянства України ще одним дуже важливим пунктом: пункт 9-1 «набуття громадянства України через українське етнічне походження».

При цьому, виявляти «зрадників» і «шпигунів» має Служба безпеки України, після чого співробітники СБУ зможуть подавати позовну заяву в суд для припинення громадянства України тих осіб, вина яких до зазначеного злочину доведена зібраними матеріалами.

Нагадаємо, на даний момент Верховна Рада України очікує надходження з Генеральної прокуратури матеріалів з доказовою базою щодо деяких депутатів, причетних до сепаратизму. Депутати готові негайно позбавити таких зрадників депутатської недоторканності, щоб засудити їх згідно з українським законодавством.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x