Пт. Апр 26th, 2024

22014Після поновлення проведення Антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, було втрачено зв’язок з льотчицею Надією Савченко, яку Міноборони готувалося обміняти на 4 бойовиків. Родичі відважної льотчиці в розпачі і підозрюють, що її вже вивезли в Росію. Про це повідомляє видання ТСН, новину передає Преса України.

Інформацію щодо втраченого зв’язку підтверджують в Міноборони, проте чому терористи відмовилися від обміну льотчиці на даний момент невідомо. При цьому, мати Надії марно оббиває пороги різних відомств в надії домогтися хоч якихось новин про долю дочки.

Однак на сьогоднішній день вже закінчився термін у 17 днів, як жінка-офіцер була захоплена в полон. Молодша сестра Віра за цей час змогла лише одного разу поспілкуватися зі старшою сестрою, зараз же за твердженням бойовиків, ставлення до полоненої «більш ніж», однак про її місцеперебування вони не повідомляють.

Мужню жінку планували обміняти ще тиждень тому, за цей час відповідні служби підібрали чотирьох терористів, захоплених раніше в полон силовиками. Бойовики назвали конкретні імена своїх товаришів, яких вони хотіли бачити вільними, в обмін на повернення Надії Савченко.

Зазначимо, що Віра Савченко під час свого інтерв’ю повідомляла, що бойовики готові до обміну в будь-який момент, однак Київ з невідомої причини затягував обмін. В результаті втраченого часу, Надію перевезли з Луганська в Донецьк, а зараз і взагалі її слід пропав.

Як заявляють в Міноборони вже створена спеціальна робоча група, яка буде займатися захопленими в полон українськими військовослужбовцями. Згідно із даними відомства, зараз у полоні у терористів знаходиться 29 солдатів. При цьому, завдяки сприянню спецслужб вже звільнені 10 українських військових. На сайті міністерства розміщено звернення до громадян, які можуть допомогти з інформацією, що сприятиме звільненню заручників.

Нагадаємо, Надія Савченко стала відома після оприлюднення відео допиту, під час якого українська льотчиця трималася мужньо, усвідомлюючи, що найімовірніше, бойовики її вб’ють. Надія потрапила в полон під час бою під містом Щастя, коли надавала допомогу одному зі своїх бойових товаришів. А до цього вона майже місяць воювала у складі героїчного батальйону «Айдар».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x