Пт. Апр 19th, 2024

Усі ми пам’ятаємо багатоденні пробки із сотень автомобілів на європейських кордонах. Більшість цих автомобілів разом зі своїми власниками досі перебувають у Європі і вимагають обслуговування. Де взяти недорогі запчастини, коли перевірений Avto.pro залишився в Україні, і як недорого відремонтувати авто — питання з непростих, але, маючи обмежений бюджет біженця, доводиться шукати на них відповіді. 

 

Порада № 1: Переїдьте туди, де дешевше 

Звичайно, багато залежить від країни перебування, але, згідно зі статистикою, Україна є однією з найдешевших країн для автовласників. Ніде західніше ви не знайдете звичних цін. Проте, наприклад, різниця між Польщею та Італією – 350 євро на утримання авто на місяць. Тут враховуються як ціни на обслуговування, так і ціни на пальне. 

Найдешевші країни: Польща, Болгарія, Угорщина 

Найдорожчі країни: Італія, Нідерланди, вся Скандинавія. 

Порада № 2: Розпитуйте оточуючих 

Європейці, незважаючи на високий рівень життя, зовсім не проти заощадити. Люди навколо вас напевне знають, де знайти сервіс подешевше. Вони не відмовляться поділитися цією інформацією, якщо ви будете ставити запитання. Краще зібрати кілька адрес, щоб мати можливість порівняти ціни та результати діагностики. 

Порада № 3: Використовуйте зчитувач кодів 

Придбайте недорогий OBD-II — сканер автомобільних кодів, який у доступній формі повідомить, що не так з вашим автомобілем. Маючи вердикт у кишені, простіше спілкуватися з майстрами і не потрапити на можливі хитрощі. Найкраще придбати сканер через інтернет, через Ebay і Amazon, які працюють по всій Європі. 

 

Порада № 4: Вживані запчастини — ваші друзі 

Коли потрібна заміна запчастин, попросіть майстра підібрати варіант або, якщо це ризиковано, відновлену запчастину з сертифікатом. Сфера авторозбірок в Європі процвітає, термін життя автомобіля невеликий, тому якісних вживаних запчастин дуже багато. За невелику ціну вони прослужать вам багато років. 

Порада № 5: Навчайтеся самостійному ремонту 

Цей спосіб дістався нам у спадок від дідусів, які за умов дефіциту товарів та послуг з усім справлялися самі. Звичайно, сучасні автомобілі набагато складніше радянських, але замінити мастила, фільтри і навіть колодки на них може будь-хто. Добре, що всі інструкції доступні в інтернеті. Розхідники для заміни купуйте на вже згаданих Ebay, Amazon та спеціалізованих магазинах, які зробили доступні ціни своєю фішкою. У різних європейських країнах це можуть бути Oscaro, Mister Auto або інші, які підкаже Google. 

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x