Сб. Апр 27th, 2024

Війна в Україні дуже негативно впливає на стан здоров’я українців. За останні часи зросла кількість звернень до страхових компаній за оформленням медичних полісів. Частіше всього українці скаржаться на проблеми з нервовою системою. Інформацією поділився Михайло Назарчук, Голова наглядової ради СК ВУСО, у своєму інтерв’ю для “Мінфіну”.

За словами Назарчука, українці зазвичай звертаються до лікарів лише у надзвичайних ситуаціях. Статистика показує, що лише 4 з 10 осіб проходять регулярний медичний огляд щороку. Половина громадян звертається до фахівців лише тоді, коли захворювання починає суттєво впливати на їхнє повсякденне життя.

“Порівнюючи листопад 2021 року та листопад 2023 року, можна зазначити, що кількість застрахованих зросла в п’ять разів. При цьому число страхових випадків виросло в 10 разів. Наприклад, у листопаді 2021 року було зафіксовано 2 983 звернень, а у тому ж місяці 2023 року – 29 060 випадків. Це означає, що у довоєнний період в пропорційному відношенні до кількості застрахованих кількість звернень була вдвічі меншою. У четвертому кварталі 2023 року щоденно до медичного контакт-центру VUSO звертається 2 800 клієнтів на день. Це, своєю чергою, призводить до того, що компанія надає 4 500 послуг на день у середньому”, – повідомив Михайло Назарчук, акціонер СК “ВУСО”.

За словами Михайла Назарчука, більшість звернень зазвичай стосуються амбулаторно-поліклінічних послуг. Громадяни потребують консультації лікарів, діагностичних процедур, а також лікарських засобів. Однак спостерігається поступове збільшення звернень на профілактичні медичні огляди та додаткові послуги. Все частіше стали з’являтися запити на масаж та фізіотерапію.

«Останнім часом структури захворюваності змінилися. Якщо раніше основними хворобами були захворювання дихальних органів, то зараз переважають захворювання нервової системи, опорно-рухової системи та шлунку, що, на нашу думку, пов’язано з хронічним стресом, викликаним воєнним конфліктом», – пояснює Голова наглядової ради СК ВУСО Михайло Назарчук.

М. Назарчук відзначив, що для СК “VUSO”, так само як і для всіх страховиків, війна стала тяжким випробуванням. Навіть 24 лютого 2022 року в перший день вторгнення співробітники контакт-центру надавали громадянам необхідну допомогу. Медичний асистанс компанії працює цілодобово. Це було актуально навіть під час зимових блекаутів 2023 року, оскільки оператори компанії знаходяться за кордоном. Подібний підхід дозволив продовжувати роботу без перерви. Швидкість надання медичних послуг та постачання лікарських засобів в таких умовах становить до 1 години, при цьому 40% цих завдань виконується протягом 30 хвилин.

Довідка про компанію. Страхова компанія “VUSO” була заснована у 2001 році з українським капіталом. Вона визнана як надійний учасник ринку за рейтингом uaAA від рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг».

СК “ВУСО” спеціалізується на автомобільному, медичному та туристичному страхуванні. Страхувальник пропонує широкий вибір полісів юридичним і фізичним особам. Компанія має 50 ліцензій, включаючи ліцензії на добровільні та обов’язкові види страхування, та мережу представництв та центрів агентських продажів по всій Україні. VUSO є членом МТСБУ, КТПП, НАСУ та Ядерного страхового пулу. НБУ підтвердив прозорість структури компанії у липні 2023 року.

СК “ВУСО” пропонує сучасні продуктові рішення. Компанія є лідером на ринку України в інтернет-страхуванні. Вона вперше запровадила систему продажу електронних полісів, що дозволяє оформити страхування онлайн. Однією з сильних сторін СК “VUSO” є швидке формування IT-рішень завдяки використанню власних розробок висококваліфікованими фахівцями компанії.

Компанія постійно розширює список партнерів, з якими успішно реалізує проекти. Серед фінансових установ, з якими співпрацює VUSO, є ПриватБанк, Укрексімбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Сенс Банк, Скай Банк, Юнекс Банк, АкордБанк, ПУМБ, ОТП Банк, Таскомбанк, Укргазбанк, ПравексБанк, КредоБанк, Глобус Банк та багато інших відомих надійних українських банків.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x