Вт. Апр 23rd, 2024

Європа вже не дивиться на Росію крізь "рожеві окуляри" - ТомбінськіЄвропейський Союз уже не розглядає зовнішню політику Російської Федерації крізь «рожеві окуляри».

Про це заявив на конференції «Нова європейська політика: від слів до дій» глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Але ті рішення, які були зараз, були зроблені 28-ма країнами ЄС і європейськими інституціями, вони йдуть далекоглядно. Вже не може бути мови про «рожеві» окуляри, є вже розуміння мети російської політики», — сказав Томбінські.

Водночас він вказав на труднощі з об’єднання позицій всіх країн-членів ЄС. «Ми також у ЄС не є однодумцями. ЄС — це дуже складна інституція», — сказав він. Утім, підкреслив глава представництва ЄС в Україні, нині в Євросоюзі є спільне рішення по санкціях щодо Росії.

При цьому європейський дипломат вказав на те, що відсутність спільної політики ЄС щодо агресії Росії проти України — «це також питання до України»: «Україна втратила 20 років, щоб вибудовувати свою позицію на міжнародній арені. І це також та висока ціна, яку платить зараз Україна».

Водночас Росія, як зазначив Томбінські, повністю використовує свій великий вплив серед країн-членів ЄС: «Росія має своє лоббі, має свій форум, своїх партнерів, має також свої економічні елементи відносин з ЄС і тиску на деякі країни. Україна того не має».

Очільник представництва ЄС в Україні також повідомив про те, за яких обставин Євросоюз вдасться до нових санкцій проти Росії. Це станеться тоді, коли буде втручання у виборчий процес, а також у випадку посягання на територіальну цілісність України, підкреслив Томбінські.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x