Чт. Мар 28th, 2024

У Львові делегації ПАРЄ розповіли про лист від Путіна з пропозицією розділити УкраїнуНині зберігається загроза вторгнення російських військ на територію України. Зокрема, один з російських парламентарів звернувся з листом до урядів Польщі, Румунії та Угорщини з пропозицією взяти участь в поділі України. Це близький до Путіна політик – відомий Жиріновський, – заявив депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка на зустрічі з делегацією ПАРЄ, пише Вголос.

Андрій Холявка, відповідаючи на запитання голови групи Європейської народної партії у Парламентській Асамблеї Ради Європи Педра Аграмунта щодо того, якими можуть бути подальші дії Росії, зазначив, що Росія не приховує того, що в її стратегічних планах є відрізати Україну від Чорного моря, зокрема, – відрізати цілу низку південних та східних областей, повідомляє прес-служба Львівської облради.

«Зараз можемо говорити, що первісний план Путіна зірвався, оскільки жителі цих областей не підтримали проросійських провокаторів і заїжджих екстремістів. Але немає жодного сумніву, що в Путіна є запасний або план «Б», який, можливо, включає висадку десантів чи вторгнення з боку так званої Придністровської Молдавської Республіки. В ситуації реальної загрози вторгнення, ми б хотіли, щоби Європа вжила жорсткіших заходів – для упередження вторгнення і уникнення війни в Європі. Такими заходами могли би бути жорсткіші санкції стосовно верхівки Росії», – наголосив депутат Львівської обласної ради

Андрій Холявка також зазначив, що в цілому українці налаштовані на партнерські, добросусідські і рівні стосунки з усіма нашими країнами-сусідами. Але на сьогодні недостатньо лише української волі для того, щоби стосунки між Україною та Росією були рівними і добросусідськими. «Коли ми бачимо відродження російського імперіалізму в Кремлі, то розуміємо, що наша воля важить менше, ніж брязкання зброї з іншого боку», – зауважив він.

Після цієї відповіді голова групи Європейських об’єднаних лівих у ПАРЄ Тіні Кокс відзначив, що в Україні попри загрозу зовнішню, спостерігаються і внутрішні проблеми. «У Донецьку нам розповіли, в якій ситуації перебувають нині мешканці Сходу України. Зокрема, нам зазначили, що там є великий рівень корупції, бідність людей та інші кризові явища, які привели до нинішньої ситуації. Більше того, нам сказали, що велика кількість допущених за останні 23 років помилок призвела до того, що деякі люди на Сході починають дивитися на Росію зараз як на можливу альтернативу», – сказав Тіні Кокс.

Варто відзначити, що й інші представники делегації ПАРЄ, які сьогодні побували з робочою поїздкою у Львові, відзначили, що стосунки України з Росією на сьогодні є асиметричними. Але при цьому всім потрібно робити внески у справу уникнення подальшої ескалації подій. 

Нагадаємо, сьогодні, 24 березня, у Львові з робочою поїздкою побувала  делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи, яку очолила її Президент пані Анна Брассер. Аналогічні зустрічі представники Євросоюзу мали у Києві та Донецьку. 

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x