Ср. Апр 24th, 2024

Схід вибори "переживе"Дострокові президентські вибори в Україні відбудуться за будь-яких умов. Ніщо уже не може цей процес зупинити. Єдина реальна загроза — військова агресія з боку Росії. Якщо регулярні війська РФ перейдуть український кордон, то в країні оголосять надзвичайний стан. За таких умов, дійсно, вибори не відбудуться. Поки що усе під контролем. Триває активна підготовка до голосування. Усі кандидати зареєструвалися і їх штаби зайняті комплектацією виборчих комісій, пише gazeta.ua.

Ситуація на сході загрозлива, проте не катастрофічна. Не варто говорити, що Схід не проголосує. Є складнощі в двох областях — в Луганській та Донецький. Там справді виборчі дільниці зіткнулись з проблемами особистої безпеки. Крім того, ситуація в Слов’янську та Краматорську досі напружена. В цих містах складно організувати виборчий процес, оскільки терористи звідти ніде не ділись. Під дулом автомата дільниці не діятимуть. Якщо люди в Слов’янську, чи Краматорську не проголосують, то на легітимність всеукраїнських виборів це не вплине — ні з політичної, ні з юридичної сторони.

Нині із східних теренів України періодично лунають тривожні сигнали. Наприклад, в Краснодоні, що на Луганщині, невідомі на днях розгромили окружну виборчу комісію. В будівлю Будинку культури, де проводила чергове засідання окружна виборча комісія територіального округу № 108, безперешкодно увійшли четверо цивільних людей в масках. Вони заблокували вихід з приміщення і потребували від членів комісії скласти повноваження, або ж виконувати їх вимоги.

Також в Луганській області в м.Попасне злочинці взяли в заручники членів виборчих комісій. Невідомі провокатори, які заблокували приміщення, відібрали у представників ОВК телефони. Наразі цими справами займаються правоохоронні служби. Прикрі випадки, проте вони не є масовими.

Напружена ситуація в окремих регіонах східної України не є підставою для того, аби говорити про велику ймовірність зриву виборів 25 травня.

За нинішніх умов влада може тільки одне — продовжувати підготовку до голосування і посилювати обороноздатність та заходи безпеки на всіх виборчих дільницях. Лише так можна вберегти та заспокоїти громадян.

Щодо явки на виборах, то вона згідно з соціологічними дослідженнями буде такою як зазвичай — в межах 50-70%.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x