Пт. Мар 29th, 2024

Росія стягує військову техніку до кордону Криму з УкраїноюЯк тільки на Донбасі помітні рідкісні успіхи в діях підрозділів Антитерористичної операції, російські військові починають активні дії вздовж кордону, щоб не дозволити українській армії сконцентруватися в місцях активних бойових зіткнень.

Так, наприклад, вже відомо про початок чергових військових навчань в Росії, які в якійсь мірі змусять Міністерство оборони України приймати посилені заходи для захисту кордону.

Проте російські війська створюють загрозу не тільки на сході, але і починають поступово передислокацію з глибини кримського півострова ближче до позицій українських прикордонників на Чонгарі.

Зокрема, Еспресо.TV повідомляє з посиланням на українського прикордонника Дмитра Капустіна, що 21 червня прикордонні підрозділи української армії двічі піднімалися наказом «до бою», оскільки окупанти почали підвозити артилерію і військових до Чонгару і займати позиції.

«Сьогодні резерв двічі ставав «до бою». На КПП з боку окупантів війська противника займали позиції. Люди повідомили і показали відео, як підвозили гаубиці і кілька Камазів або з живою силою, або з боєприпасами», — розповів Дмитро Капустін.

Незважаючи на напружену обстановку і наявність важкого озброєння у окупантів, за словами прикордонника, мобільні групи вздовж Чонгара готові до відбиття можливої атаки. Хоча не виключено, що такі «навчання» проводяться для створення уявної загрози, яка змусить українських військових частину своїх підрозділів перекинути з Донбасу на Південь країни.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Шурик
Шурик
9 лет назад

Как бы там не было,а колонна танков,бтр и пара камазов с маскалями-сегодня проехала с крыма на даунбас,под пристальным оком доблестных погранцов!Сколько зелени стоил проход?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x