Сб. Апр 27th, 2024

Регіонали кажуть, що сепаратисти не хочуть з ними говоритиДепутати від Партії регіонів не ведуть перемовин з сепаратистами в Слов’янську, бо вважають, що до них ніхто не буде дослухатися

Про це в коментарі Еспресо.TV розповів народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

Зокрема, депутат зазначив, що спроби вести переговори з сепаратистами не увінчались успіхом, оскільки на тлі протистояння з силовиками, вони сприймають і депутатів, які мали б представляти їхні інтереси у парламенті, як загрозу.   

«Депутати також намагаються розв’язати цю ситуацію і позитивно вплинути на те, щоб повернутись до спокою, відійти від конфліктів і від протистоянь. Ці зусилля мусять бути скоординованими. Наприклад, тільки мені стало відомо два дні тому що військові експерти «потрапили в складну ситуацію» (представники ОБСЄ, — ред.) в Слов’янську, я спробував зв’язатися з активістами. Вони погодились зустрітися, і десь за півгодини в центрі Донецька ми зустрілися з їхніми представниками», — розповів Лук’янов.  

Проте перемовини зірвались, оскільки за кілька годин до того, в Слов’янську внаслідок операції силовиків було вбито кілька людей з боку сепаратистів.  

«На тлі загибелі людей вести переговори, про те що військові експерти в полоні, складно. Частина з тих людей вважають, що ці військові експерти приїхали як розвідники, або як провокатори і диверсанти, або як експерти які не вирішують питання в пошуку мирного врегулювання, а дають поради як люди можуть бути знищені», — сказав депутат.

На думку Лук’янова, якщо регіонали в таких умовах вестимуть переговори, то можуть спровокувати сепаратистів на більш «емоційні дії».

Він також зазначив, що більш ефективними були б переговори між групами громадських активістів.

«Як на мене легше було б домовитись активістам зі Сходу з активістами з Заходу. Наприклад «Правий сектор» і громадські активісти з «Донецької народної республіки». Мені здається, що вони домовились би швидше і ліпше, зрозумівши, що і ті і інші розуміють одне одного краще, ніж влада. Влада відсторонена від людей. Якщо подивитись на приземлені проблеми, які збурюють людей найбільше, мені здається, що Царьов і Ярош зустрілись би разом і розв’язали б ситуацію легше, ніж це роблять  представники силових відомств і Турчинов», — вважає депутат. 

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x