Чт. Апр 18th, 2024

Путіна в Україні зупинить хіба що військова підтримка Заходу – російський експертКремль відверто побоюється військових сил НАТО, які за умов більшої рішучості та волі західних країн могли б прийти на підмогу українським військовим. Власне, це єдиний фактор, який би міг стати переломним моментом у російсько-українській кризі і змусити Кремль збавити агресію щодо України. Таку думку в коментарі УНН висловив російський політолог Андрій Окара.

«Єдине, що може вплинути на ситуацію, — це рішучість західного світу підтримати Україну військовим шляхом. Тоді буде все, як раніше. Адже Росія насправді остерігається сил НАТО», — зазначив експерт.

На його думку, перший практичний крок назустріч діалогу та компромісу має зробити не Україна чи Росія, а міжнародна спільнота.

«Україна вже робила кроки, та без результатів. Росія для збереження політичного обличчя вже не може першою йти на діалог. Адже Кремль багато говорив про не легітимність нової української влади , про так звану київську хунту, і тепер визнати Порошенка просто так – це проблема для Кремля з точки зору збереження свого політичного обличчя. Тому активно спонукати до діалогу має саме Захід», — зауважив А. Окара.

Він також висловив переконання, що якби найближчим часом зустріч між П. Порошенком та В. Путіним таки відбулася, то це було б хорошим знаком.

«Від їх можливої зустрічі насправді може залежати припинення війни на Сході України», — підкреслив політолог.

Що стосується настроїв та поглядів росіян щодо подій в Україні, то вони у переважній більшості переконані, що на Сході розгорнулася не українсько-російська війна, а триває протистояння РФ проти США.

«Росіяни упевненні, що то не Росія з’ясовує стосунки з Україною, а Захід воює проти РФ на території вашої країни, яка є у цій «грі» своєрідною шаховою дошкою чи фігурою, яку розігрують», — зазначив А.Окара.

Експерт додав, що такими настроями керуються і терористи, які за його словами, вже не контролюються і не підпорядковуються Кремлю.

«Упевнений, що той же Саша Бородай чи Стрєлков воюють не з українцями, не з хунтою і навіть не з неонацистськими бандерівцями, воюють із Заходом. І більшість цих диверсантів вже не контролюються Росією. Спробуйте забрати у них зараз зброю – це нереально. Кремль може хіба що перекрити їм фінансування. Повірте, значна частина сепаратистів вже є некерованими. І Стрєлков уже нікому не підпорядковується. Його головна задача зараз – залишитися в живих, бо Росії, повірте, такий «герой» також не дуже потрібний», — зауважив політолог.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x