Чт. Апр 25th, 2024

"Путін шукає вихід із глухого кута" - експертПрезидент Росії Володимир Путін дає міжнародній спільноті сигнал, що готовий до переговорів щодо України.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко. На його думку, із такою позицією Росії може бути пов’язане часткове відведення військ від кордонів із Україною.

«Надходить суперечлива інформація. Немає точних даних про кількість чи параметри відведення російських військ. Та мені здається, кожному зрозуміло, що з нагнітанням військової напруги Росія зайшла у глухий кут. На сьогодні йде пошук прийнятного виходу із цього глухого кута. Тому запускаються певні сигнали про те, що Росія готова до деескалації, але на своїх умовах», — пояснив Сушко.

Експерт впевнений, що Росія не відмовляється від своїх планів щодо федералізації України.

«Хочуть переформатувати Україну. В такий спосіб, щоб з одного боку зробити її максимально нефункціональною державою, з іншого — щоб на регіональному рівні існувало право вето на ключові питання зовнішньої і внутрішньої політики. Одночасно завдяки цьому прагнуть заблокувати рух України до подальшої євроінтеграції. В цьому є задача усіх цих маневрів навколо мови, федерації, прав регіонів. Далі Путін буде намагатися зірвати президентські вибори, або максимально їх делегітимізувати», — додав він.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть США та ЄС пристати на умови Росії щодо федералізації України, Сушко сказав:

«У Заходу є розуміння того, що не можна говорити про Україну без України. Тому ця позиція чітко висловлена Сполученими Штатами і ЄС. Що реформи Україні безумовно потрібні, але не ті, які написані під якісь зовнішні цілі, а ті, що витікають із усвідомлених Україною потреб».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x