Чт. Апр 25th, 2024

Представники так званої «Донецької народної республіки» сьогодні підтвердили результати «референдуму», поспішно оголошені вчора близько півночі. При цьому, як за півтори години можна було підрахувати майже 3 млн бюлетенів, залишилося нерозкритим «ноу-хау».

«Результати» оголосив сьогодні на прес-конференції так званий співголова ДНР Денис Пушилін.

«Нами було надруковано 3 млн 522 тис. 60 бюлетенів. За державну самостійність Донецької народної республіки проголосували 2 млн 252 тис. 867 осіб. Проти висловилися 256 тис. 40 жителів області. Таким чином, за незалежність віддали голоси 89,7% населення. Проти — 10,19% «, — сказав Пушилін.

За його словами, явка склала 74,87%.

Як повідомляв Укрінформ, у так званій ЦВК сепаратистів заявили, що голосування 11 травня завершилося на деяких ділянках о 20:00, а на інших — о 22:00. Результати вони оголосили вже о 23:30. За кілька днів до проведення псевдореферендуму на підступах до Слов’янська (Донецька область) українські силовики затримали групу озброєних терористів, які везли картонні коробки із вже використаними бюлетенями для голосування. На усіх були проставлені відмітки в графі «Так» за підтримку незалежності так званої «Донецької народної республіки». Крім того, СБУ записала розмову сепаратистів з їх кураторами в Москві. Бойовики пояснювали, що не можуть провести чесний референдум, але з Росії їх закликали «намалювати» потрібні результати за будь-яку ціну.

За інформацією МВС, у Луганській області в «голосуванні» брали участь 24% населення, в Донецькій області – трохи більше 32%.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x