Пт. Апр 26th, 2024

Президент Украины считает, что для восстановления целостности территории государства важным событием есть освобождение от боевиков Славянска.
Такую информацию предоставила его пресс-служба.

«Это – ещё не триумф. Но избавление Славянска от вооруженной банды имеет символическое значение. Это — перелом в борьбе с террористами за единую Украину. За возвращение Донбасса к нормальной жизни», — отметил Глава государства.

По рассказам Петра Порошенко, население радовалось освободившим город украинским военным. При освобождении от боевиков остальных населенных пунктов военнослужащие так же должны проявлять заботу о местном населении.

«При борьбе за города, поселки и села я приказал обеспечить выточенную выверенность при проведении операций и защиту населения», — подчеркнул Президент.
Далее идёт информация на языке оригинала:

Сьогодні, 5 липня, Національна гвардія та Збройні Сили звільнили Слов\’янськ від терористів. Над містом, яке бойовики вважали своєю фортецею, знову майорить український Державний прапор.
Так, це ще не повна перемога, і не час для салютів… Це — початок перелому в боротьбі з бойовиками за територіальну цілісність України.
У Слов\’янську заручники вийшли на свободу. Вилучено величезну кількість зброї. Мирні мешканці зібрали спонтанний мітинг на підтримку українських військових.
Я дуже далекий від ейфорії. Терористи зараз окопуються у великих містах. Попереду багато випробувань.
Мій наказ — звужувати навколо терористів кільце. Продовжувати операцію із звільнення Луганської та Донецької областей.
Останні події підтвердили обґрунтованість мирного плану, рівно як і вірність рішення про тимчасове припинення вогню. Воно не підтримане бойовиками, і за це вони несуть відповідальність і нестимуть покарання.
Водночас, я ще раз наказав силовикам при звільненні міст, селищ та сіл забезпечити у проведенні операцій виточену вивіреність та максимальний захист мирного населення.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x