Чт. Апр 18th, 2024

Небезпека військового нападу з боку Росії на територію України цього тижня сягла критичного рівня. Про це заявляли американська розвідка, наша розвідка і численні експерти, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Сказати, що загроза минула, не можна й досі. І українські дипломати, і навіть розмови Генсека ООН із керівництвом Росії не дають упевненості, що стотисячна армія на наших кордонах зібралася лише, щоби потренуватися у стрільбі по мішенях. На часі російські війська біля кордону перегруповуються. Вони відійшли від Луганської області, але продовжують концентруватися поблизу Харківської. Також зростає їхня кількість біля Чернігівської області, звідки до Києва три години на авто, повідомляє Центр військово-політичних досліджень.

За оцінками американців, Росія зосередила на кордоні з Україною щонайменше 30 тис. військових. Український уряд оцінює їхню кількість у майже 100 тисяч. Про можливість атаки свідчить і те, що це — переважно десантно-штурмові підрозділи. Небезпека нападу з боку Росії набула критичного рівня   Крім живої сили, на східному рубежі у супротивника чималий арсенал: сотні БТРів, артилерійські сиситеми, пускові установки, бойові вертольоти і літаки.

Плюс — до 15-ти тисяч солдатів, кілька тисяч козаків і майже 200 одиниць військової техніки з боку Придністров’я. Крім того, на території Криму залишається 22 тис. військово-службовців під триколорами. За останні дні — на півострові нарощений і арсенал. Читайте також: Росія як агресор хоче лише повної капітуляції та розколу України – МЗС

Утім, усі ці дані приблизні, оскільки отримані з супутника.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x