Чт. Апр 18th, 2024

Президент України Петро Порошенко представив мирний план щодо врегулювання ситуації на сході країни на зустрічі з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей.
«Під час зустрічі глава держави представив 14 пунктів мирного плану на сході країни. Зокрема, Порошенко наголосив на важливості внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади. Президент зазначив, що відповідний проект змін Основного закону буде спрямовано на розгляд Венеціанської комісії», – повідомляє прес-служба глави держави.
«Наша мета не війна, наша мета – мир!», – наголосив Порошенко.

«Ключовий елемент: президент добровільно відмовляється від можливості призначати голів облдержадміністрацій і райдержадміністрацій, проводяться дострокові місцеві вибори, й обрані депутати формують місцеву раду, яка, у свою чергу, формує виконавчий комітет», – заявив глава держави.

Порошенко повідомив, що для відновлення економіки Донбасу разом із партнерами з Євросоюзу розроблена програма створення робочих місць на сході України з перспективою інвестицій і проект програми з економічної реконструкції регіону.

Під час зустрічі президент наголосив, що частина загальнодержавних податків має залишатися у розпорядженні місцевої влади. «Зокрема, 25% податку на прибуток має залишатись для того, щоб бути стимулюючим фактором», – сказав Порошенко.

Напередодні президент України Петро Порошенко озвучив деталі свого мирного плану, серед яких закриття кордону, припинення вогню, роззброєння і амністія тим, хто не чинив тяжких злочинів. Порошенко також зазначив, що українська сторона в односторонньому порядку тимчасово припинить вогонь на сході для того, щоб дати можливість членам незаконних збройних формувань роззброїтися, а російським найманцям – залишити країну, пише radiosvoboda.org.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
днепр
днепр
9 лет назад

мало того что надо как можно быстрее закончить это убийство——надо уничтожить ту мразь которая эту войну развязала..

феникс
феникс
9 лет назад

Тот, кто долго раздумывает — не всегда принимает правильные решения !!! С рашки ползут путлеровцы и наемники, заходит масса вооружения — а мы с уродами и наемниками цацкаемсы в благородство !!! Полноте господа !!! Если вы задались целью уничтожить лучших сынов Украины — то не стесняйтесь !!!
Может убрать главную составляющую любой войны — ДЕНЬГИ ?
Глядишь и к завтрему войны-то нет !!!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x