Сб. Апр 27th, 2024

	Нардеп із Закарпаття: "Крим був лише початком" Влада України повинна унеможливити федералізацію України, аби запобігти реалізації планів Росії про захоплення східних областей країни. Про це заявив народний депутат фракції «УДАР» Валерій Пацкан у ефірі телеканалу ТВі, передає УНН.

«Крим був лише початком. Це було зроблено для того, щоб, з одного боку, відвернути увагу від тих подій, які відбуваються в Росії, і потім намагатися приєднати чи захопити східні регіони – це Луганськ, Донецьк, Дніпропетровськ та інші», — сказав Пацкан.

За його словами, влада Росії за допомогою спеціально створених провокаційних груп намагається нав’язати громадськості східної частини України думку щодо необхідності федералізації як єдиної можливості вирішення всіх проблем у держави.

«Те, що відбувається в Криму, чітко показує, що Путін намагається поступово здійснити увесь свій план. Заяви Жириновського, мітинги в Донецьку, Харкові, Луганську. Це не українці розпалюють там ворожнечу. Це є російські громадяни, спеціальні групи, які піднімають градус у суспільстві, говорячи про сепаратизм і федералізацію», — зазначив депутат у ефірі Громадського телебачення.

Пацкан наголосив, що одним із механізмів запобігання розділенню та федералізації України є негайне ухвалення нового закону про посилення місцевого самоврядування.

«Якщо буде новий закон про місцеве самоврядування, тоді ми зможемо показати людям, що зміни уже є, і тоді у них не буде бажання кудись відходити», — вважає він.

«Ми наполягаємо, щоб влада робила більш конкретні кроки, і ми, в тому числі, готові теж робити ці кроки. Але потрібно у порядку денному визначати питання, які найбільш необхідні, негайні для нашої держави, а не займатися перейменуванням міст та сіл», — заявив Валерій Пацкан.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x