Чт. Мар 28th, 2024

У Міністерстві закордонних справ Росії розкритикували позицію української влади щодо пропозицій президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС РФ, оприлюдненому в четвер, передає Українська Правда.

У відомстві позитивно оцінили зустріч діючого голови ОБСЄ Буркхальтера з Путіним.

«А ось з Києва пішли лише незграбні спроби Яценюка по-хамськи жартувати», — заявили в МЗС РФ.

«З боку МЗС України також прозвучали малозрозумілі заклинання про те, що без України, мовляв, ніхто не може обговорювати тематику політичного глухого кута в цій країні», — зазначено в коментарі.

«Очевидно, що говорити Яценюку і його команді слід, перш за все, із самим українським народом, причому не «згори вниз», а на рівних, без обридлих ультиматумів і злочинного застосування сили», — повчають в МЗС РФ.

«Оскільки Захід продовжує безоглядно підтримувати київську владу, ми маємо право розраховувати, що наші західні колеги напряму вплинуть на Київ на користь налагодження реального загальнонаціонального діалогу, який так потрібен Україні», — резюмують російські дипломати.

У свою чергу глава МЗС РФ Сергій Лавров у розмові з міністром закордонних справ ФРН Штайнмайером підкреслив, що заклик Путіна до представників південно-східних регіонів України перенести запланований на 11 травня «референдум» «створює сприятливі можливості для початку предметного рівноправного діалогу…».

У цьому зв’язку викликає глибоке занепокоєння реакція на підсумки московської зустрічі президентів Росії та Швейцарі, яка прозвучала з боку київської влади, які фактично поставили під питання перспективи зусиль ОБСЄ по запуску інклюзивної загальнонаціонального діалогу, заявив Лавров.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x