Чт. Апр 25th, 2024

Народний депутат України Мустафа Джемілєв вважає «хамським» рішення про заборону на його в’їзд на територію Криму, проте, на його думку, в цілому ця ситуація лише згуртувала і активізувала кримських татар.

Про це він повідомив у коментарі журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

«Це хамство — когось пускати, а когось не пускати на свою батьківщину», — заявив Джемілєв.

За його словами, якщо російська влада не відмінить своєї заборони, то їм доведеться постійно стикатися з протестними акціями кримських татар.

«Якщо вони готові кожного тижня до таких акцій, ми, в принципі, добилися своєї мети. Якби пропустили, то, можливо, такої активізації кримських татар не було», — сказав нардеп.

У відповідь на заборону Джемілєву проїхати через російський блокпост в Армянську в регіонах Криму кримські татари почали перекривати траси.

Понад 100 осіб заблокували проїзд на кільцевій дорозі при в’їзді до Бахчисараю. У Сімферополі активісти зібралися також перекривати дороги в районі масиву Мар’їне, на автостанції «Західна», частини доріг на Ялтинській і Харківській трасах. Окрім цього, в соцмережах розповідається про перекриття доріг у Білогірську і підготовці аналогічних акцій в Євпаторії і Саках.

Як повідомляв Укрінформ, з метою уникнути конфлікту керівники Меджлісу ухвалили рішення про повернення в Київ Мустафи Джемілєва, якому влада РФ не дозволила в’їхати на територію Криму, як з Москви, так і з боку материкової України. Блокуючи Джемілєву в’їзд, військові використовували до тисячі бійців ЗМОП, співробітників поліції і кримської «самооборони». При цьому трасу «Армянськ-Херсон» блокували чотирма смугами БТРів і «Уралів». Політик поїхав до Києва, як тільки усі кримські татари залишили КПП в Армянську.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x