Пт. Апр 19th, 2024

Майбутнє Донбасу без України набагато гірше, ніж майбутнє України без Донбасу

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран.

«Всі знають, що донецькі шахти нікому не потрібні в Росії, там є Кузбас, де дешевше вугілля. Тобто, якщо Донбас відокремиться, то ці шахти просто закриють», — зауважив експерт.

Крім того, він додав, що «якщо це станеться таким (нелегітимним — ред.) способом, то під санкції потраплять олігархи Донбасу, і вони не зможуть працювати з міжнародним ринком».

Як наголосив політолог, «майбутнє для Донбасу без України набагато гірше, ніж майбутнє для України без Донбасу».

Нагадаємо, минулого тижня Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що всі зусилля української влади та міжнародної спільноти зараз мають бути спрямовані на проведення президентських виборів 25 травня та закликав Путіна після його примирливих заяв «підтвердити слова справами».

11 травня у Донецькій та Луганській областях відбулися сепаратистські псевдореферендуми за утворення окремих республік. За даними сепаратистів, за незалежність Донецької області на псевдореферендумі проголосували 89,07% людей при явці 74,87 %, а за незалежність Луганської області висловилося 96 % учасників опитування при явці виборців 75 %.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Сирмяжна правда полягає в тому, що донбаським олігархам не вигідне нічого — ні приєднання до Росії, бо вони просто зникнуть як олігархи з лиця (ботоксного) території Пу, ні існування в оновленій, безкорупційній, бездерибанній Україні, де не олігархи-гопкики, а народ, згідно Конституції, є джерелом влади.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x