Ср. Апр 24th, 2024

Про це у соцмережі Фейсбук повідомив Народний депутат Верховної Ради України Олександр Бригинець.

Усі інституції, причетні до видачі дозволів на будівництво «президентського вертолітного майданчика» на Парковій дорозі, переводять стрілки одне на одного: Генпрокуратура на Держархбудконтроль, а Інспекція на Департамент містобудування.

Нагадаю, я звернувся до Генпрокуратури з проханням вжити належних заходів для демонтажу торгового центру, побудованого під виглядом вертодрому, адже земельна ділянка, яка була надана забудовнику для будівництва та обслуговування об’єктів транспортної інфраструктури (вертодрому) насправді використовується не за призначенням: в приміщенні розміщено концертно-розважальний комплекс.

Отримав відповідь на своє звернення щодо законності будівництва вертолітного майданчика, проте не від Генпрокуратури, а від Інспекції державного будівельно-архітектурного контролю України (на яку було розписане звернення).

У відповіді йдеться про те, що Інспекція власне ні в чому не винна і видала дозволи на будівництво, маючи на руках всі відповідні погодження попередніх інстанцій. От якби у забудовника не було містобудівних умов та обмежень, у зв’язку із невідповідністю намірів забудови земельної ділянки, то це було підставою для відмови. Але оскільки Департамент містобудування та архітектури прийняв рішення про відповідність розміщення об’єктів інженерної і транспортної інфраструктури в районі Паркової дороги, то Інспекція, за її словами, тут ні до чого – вона просто закрила очі на реальне призначення споруди.

Схоже, що чиновники загубилися у часі і діють за правилами попереднього режиму, вигороджуючи Януковича і себе, замість того, щоб допомогти Києву позбавитися незаконного будівництва, яке рано чи пізно може потягнути за собою увесь схил і визнати, що їх свого часу змусили прийняти відповідні протизаконні рішення.

Звернувся голови комісії Київради з питань культури та туризму І.Луценка з проханням ініціювати створення тимчасової контрольної комісії щодо забудови буферної зони Києво-Печерської Лаври, у якій знаходиться горе-вертодром.

Я готовий увійти до складу цієї комісії, оскільки це зона пам’ятки і тому, що свого часу вже очолював аналогічну комісію, яка дійшла до висновків незаконності згаданого будівництва, але не змогла домогтися знесення незаконного об’єкту через панівний тоді режим Януковича.

А також звернувся до тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 року, з проханням вивчити законність рішення Київради від 28.12.2010 року № 525/5337, яким ТОВ «Амадеус Ко» отримало в оренду на 25 років земельну ділянку площею 2,18 га на Парковій дорозі у Печерському районі столиці та звернутися до Київради з вимогою скасувати це незаконне рішення.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x