Пт. Апр 26th, 2024

16 січня 2014 року може стати початком кінця української націїНе будемо вдаватися у демагогію. Лише подамо хроніку третьої сесії ВРУ сьомого скликання, що відбулася 16 січня. За півтори години країна, із надією на демократичне суспільство, втратила його.

· 11:08 — Реєстрація народних депутатів України.

· 11:14 — ПЗ про Державний бюджет України на 2014 рік .

· 12:11 — ПЗ про внесення змін до ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» .

· 11:23 — ПЗ про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження).

· 11:28 — ПЗ про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів).

· 11:24 — ПЗ про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

· 11:25 — ПЗ про внесення змін до Регламенту ВРУ.

· 11:26 — ПЗ про внесення змін до статті 297 ККУ (щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам’ятників, споруджених в пам’ять, тих хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни — радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців).

· 11:29 — ПЗ про внесення змін до ККУ щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму.

· 11:30 — ПЗ про внесення зміни до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» (щодо відтермінування набрання чинності положень пункту 6 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення»).

· 11:32 — ПЗ про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу .

· 11:34 — Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров’я громадян під час подій, пов’язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21.11.2013 року.

· 12:15 — ПЗ про внесення змін до ЗУ «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Всі документи прийнято в цілому без обговорення.

· 12:34 — Закриття сесії ВРУ сьомого скликання.

Коли мене питають закордонні друзі: «Хто має більше рації регіонали чи євромайданівці?», — так відразу і не даси відповідь. Адже розпочали Євромайдан романтичне студентство і творчі люди – холеретична богема із лабільною нервовою системою. Серйозні люди там теж присутні, але більше віртуально, ніж на практиці.

Регіонали зовсім інші. Ззовні вони холоднокровні, виховані, солідні, всі розмовляють завченими фразами… А ще жорсткі, владолюбні, не толерантні, в нестандартних умовах проявляються неадекватно: втрачають совість, людяність, робляться злими, вдаються до ганебних вчинків і грубої лайки.

За співам і танцями на Майдані українці так і не зрозуміли на який мозоль вони наступили. Зачистка Майдану 30 листопада – це була лише легка спроба вирішення питання. Опозиціонери весь час чекали нового розгону. І дочекалися. Він розпочався 16 січня 2014 року. Влада пішла іншим шляхом, шляхом створення правового поля тоталітарної держави.

Якщо хтось не зрозумів – України більше немає. З дня набуття чинності усіх прийнятих 16 січня законопроектів уся опозиція автоматично стає співкамерниками Юлії Тимошенко, а українці – заручниками тоталітарної влади.

За висновками Анатолія Гриценко:

1. В Україні відтепер громадянам заборонено все: Майдан, Автомайдан, мітинг, критика влади, захист порушених прав, чесна журналістика, чесне депутатство, вільний Інтернет…

2. Все, що роблять громадяни зараз і робитимуть надалі, якщо не отримають окремого спеціального дозволу Влади — нещадно каратиметься Владою: захмарним штрафом, а частіше одразу в’язницею.

3. Будь-які спроби громадян вплинути на Владу, в т.ч. на членів сімей Влади — відтепер заборонені й каратимуться Владою ще більш нещадно, в’язницею одразу.

Це навіть не Росія, чи Білорусь — Північна Корея…

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x