Чт. Апр 25th, 2024

Терористи продовжують використовувати заборонені міжнародним законодавством протипіхотні міни російського виробництваБойовики Донбасу продовжують використовувати протипіхотні міни, які лише минуло року були прийняті на озброєння російської армії.

Про це повідомив прес-центр АТО.

Терористи продовжують активно використовувати заборонені міжнародним законодавством протипіхотні міни російського виробництва

Терористи продовжують активно використовують заборонені міжнародним законодавством протипіхотні міни всупереч Конвенції про заборону протипіхотних мін (Оттава, 1997 р.).
Військовими саперами виявлено та знешкоджено, так звану інтелектуальну протипіхотну міну, яка лише у минуло році була прийнята на озброєння російської армії.
Міна після відстрілювання та падіння капсули відстрілює в різні боки дуже тонкі жовтуваті нитки при падінні яких на землі створюються дещо подібне до павутиння. Також вона має чутливі сейсмічні датчики які реагують на рух та кількість людей які повинні зібратися або пройти поруч.
Як зазначили військові сапери, з даним типом протипіхотних мін вперше ми зіштовхнулися на прикордонній території з Російською федерацією. Даний тип мін встановлюється на невилучання. ЇЇ можливо знешкодити лише методом підриву на місті. При цьому терористи мінують об’єкти абсолютно не заважаючи на той факт, що ймовірною жертвою можуть стати цивільні люди і навіть діти.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x