Пт. Апр 26th, 2024

Політолог, експерт з міжнародних питань Олександр Палій прогнозує, що через два-три місці в Україні на 5 відсотків знизяться ціни на імпортні товари. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

«Після підписання економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна рухатиметься у бік Європи. Для нашого бізнесу відкривається європейських ринок, який у 8,5 разів більший за російський. Середній бізнес зможе експортувати до Європи. Раніше це могли дозволити собі тільки великий бізнес. Найперше населення відчує зниження цін на імпорті товари. Це десь на 5 відсотків через два-три місяці. Але є проблема. В Україні торговельні мережі достатньо монополізовані. Ціни знижувати вони не люблять. Тому можуть тримати ціни й далі на щось посилаючись. Хоча їх витрати через скасування мита зменшаться», — розповів Палій.

Експерт переконаний, що після підписання «економічної асоціації» між Україною та Росією буде торговельна війна.

«Але для нас це не драматично. За перший квартал цього року на Росію у нас пішло всього 19 відсотків товарів з загального обсягу. Це достатньо мало. Крім того, сьогодні донецька промисловість загалі не працює. Тому не варто чекати якихось серйозних наслідків від торгової війни з Росією», — зауважив він.

Експерт додав, що Україні не варто щось виторговувати у Євросоюзу після підписання угоди. Оскільки стаємо стратегічним партнерами. Проте повинні залучати європейців до вирішення проблеми на Донеччині.

Нагадаємо, що цьогоріч імпортні товари подорожчали в Україні на третину через падіння курсу гривні.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
PoorOldSammy
PoorOldSammy
9 лет назад

Интересно, а аналитики, которые говорят о перспективах украинского экспорта продукции в Европу, сами в это верят? Можно назвать хотя бы один товар, который Европа будет покупать у Украины? Сельхозпродукцией Европа и так затаварена, свою девать некуда. Металл? Так российский и китайский дешевле, чем украинский. Уже больше месяца действует «режим большего благоприятствования» между Украиной и ЕС. А толку-то! Что из украинского продается в Европе? Конфеты «рошен»?

фенікс
фенікс
9 лет назад

Чем быстрее уйдем от шозоидного карлика, тем быстрее найдутся и рынка сбыта и покупатели — свято место пусто не бывает !!!
А уж такое «свято» как рашисты с бесконечными войнами: трубными, сырными, кондитерскими , мысными, овощными, газовыми — с такими «друзьями и братьями» и врагов не нужно !!!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x