Чт. Мар 28th, 2024

Загальний обсяг потреб на реалізацію заходів федеральної цільової програми Соціально-економічного розвитку Кримського федерального округу до 2020 року станом на 24 червня досягає 825,2 млрд руб. Про це заявив виконуючий обов’язки глави самопроголошеної Республіки Крим Сергій Аксьонов, пише УНН з посиланням на Кримінформ.

За його словами, з федерального бюджету програма буде профінансована в обсязі 695,2 млрд руб.

Видання зауважує, що апетити Криму виявилися меншими, ніж розрахував Мінрегіон РФ. За даними газети “Ведомости”, в останній версії проекту програми розвитку Кримського федерального округу до 2020 року, Мінрегіон пропонував витратити на розвиток Криму до 1,15 трлн рублів, з них 1,1 трлн — з федерального бюджету.

Головні цілі, пише Мінрегіон, — зняти інфраструктурні обмеження, вирішити земельні питання і підвищити якість життя. Інфраструктура Криму зношена, констатує відомство, це “один з найбільш водонедостаточних регіонів Європи”, власна енергосистема забезпечує регіон лише на 17%, рівень газифікації — 46% при середньоросійських 65%. Дещо розвинений транспортно-дорожній комплекс, йдеться в документі, але він вимагає реконструкції, промисловий комплекс потребує модернізації, літній туризм необхідно перетворити у всесезонний.

Мінрегіон пропонує три сценарії: інерційний, оптимістичний і інноваційний.

Найдешевший сценарій — інерційний (всього 324,3 млрд рублів). Він вирішує тільки основні соціальні та інфраструктурні проблеми. Другий — оптимістичний (1,06 трлн рублів) — знімає інфраструктурні обмеження. І третій — інноваційний сценарій ціною в 1,15 трлн рублів. Він дозволить вирішити соціальні проблеми і підтримати реальний сектор.

Уряд доручив підготувати проект до 1 липня.

Як повідомлялося, обсяг видатків федерального бюджету РФ на Крим за перший рік може скласти 130 млрд рублів.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x