Пт. Апр 19th, 2024

Такого ажіотажу на квітки в Рівному, мабуть, не було ніколи. З 11.00 весь центр міста був перекритий для руху транспорту, але ніхто не обурювався. Всі проходили через Центральний ринок і купували, стоячи в черзі, квіти у парній кількості. За годину був розкуплений місячний запас.

А ще з часів свого існування місто не бачило на своїх вулицях одночасно всіх містян. Дома, певно, лишилися кволі, немічні і маленькі. Навіть старенька-пристаренька бабця настирно просилася пройти крізь натовп «щоб побачити на власні очі Героїв України». Рівне має близько 250 тисяч жителів. Повірте, не тисячі, як передають ЗМІ – десятки, а той сотні тисяч прийшли вшанувати своїх Героїв. На Майдані були всі однакові: зажурені, задумливі і рішучі. Вигуки і гасла, кинуті у народ активістами підхоплювалися всіма голосами. А як ті втомилися, то самі жителі то там, то там кричали гасла. Відгукувалися на заклик навіть маленьких хлопчаків. Одна голосиста пані так захопилася, що тримала натовп у кличі понад дві години безперестанку. І люди відповідали. Всі, як один.

Моя знайома ділилася враженнями: « Я сама не чекала, що зможу так голосно, на всі груди співати Гімн України. Я співала і чула тих, хто поруч. Кожен окремий голос звучав чітко і рішуче». Вона дивувалася собі і тим, хто стояв поруч. Вона дякувала загиблим землякам за те, що ті подарували відчуття свободи і бажання співати Гімн на всі груди.

Чоловіки бідкалися: «Чому я побоявся покинути роботу і сім’ю бути там на майдані разом з ними. Мені соромно. Я собі цього ніколи не прощу».

Цей сором дорослих чоловіків примусить їх з подвійними зусиллями зберегти те, що здобули ці Герої України.

Ось їх імена:

Олександр Храпаченко

Георгій Арутюнян

Валерій Опанасюк

В будь якому випадку їх смерть недаремна. Вони розбудили глибинні почуття українців, що були закидані «совєтским» мотлохом, страхом перед ЧК і КГБ, рабською покорою своїй долі. Прості люди стали Героями України, Янголи, що жили серед людей, чекаючи своєї видатної хвилини. Вони не Україну врятували, вони душі наші врятували. Дайте трохи часу і це зрозуміють усі: і Схід, і Південь України, і Росія, і весь світ. Адже ця могутня енергетика обернеться навколо земної кулі, як вибухова хвиля від Тунгуського метеориту. Зачепить кожного. І очистить.

Або зітре з лиця Землі.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x