Пт. Апр 19th, 2024

Прес-служба батальйону «Донбас» інформує

За останніми новинами з фронту. Станом на зараз у місті Іловайськ знаходиться виключно батальйон «Донбас» і сили ВСУ.
Як і вранці 2/3 міста знаходиться під контролем украінських силовиків. 1/3 тримає незаконне збройне формування «Оплот».

Батальйони «Дніпро» та «Азов» знаходиться за межами Іловайська. Протягом дня ними було здійснено спроби зайти до міста, але вони не мали успіху.
Бійці «Донбасу» відбили спробу терористичного угрупування «Восток» увійти до Ідовайська з півночі, з підкріпленням (шість одиниць танків). В ході двохгодинного бою два танки терористів було знищено, два підняли білий прапор, два відійшло.

Завдяки вдалій роботі батальйону «Донбас» та артдивізіону ВСУ було знищено половину особового складу супротивника.
На західній околиці міста, під селом Гробовське, терористи влаштували засідку. Втративши свій танк і БМП вони захопили автобус з пораненими бійцями «Донбасу».
Довоє поранених загинуло. Інших вдалося відбити.

На східній околиці Іловайська вівся запеклий бій з терористами «Оплоту». За результатами якого «Донбас» знищив двадцять терористів і три міномети.
Крім того українські військові відрізали постачання зброї та боєприпасів з боку Донецька; знищили КамАЗ та БМП терористів; в результаті вибуху боєкомплекту тіла бойовиків ефектно злетіли у повітря; також захоплено велику кількість зброї і спорядження.

В полоні знаходяться двадцять два терористи, з яких двоє громадян Чеченської республіки, п’ять кадрових російських військових у формі, два громадянина Словаччини (сербського походження).

Втрати батальйону «Донбас» за сьогодні — двоє героїв. ВСУ — семеро. Україна втрачає кращих у війні за свою свободу. Тож молімося за них. Співчуваємо родинам та друзям. Щиро.
Усіх поранених евакуйовано.

За результами боїв за Іловайськ та попередніх операцій, «Донбас» проявив себе як досвідчена та професійна команда військових, які здатні виконати будь-яку команду, особливо за умови надання своєчасної підтримки.
Ми сподіваємося на скоріше поповнення лав батальйону.
Слава Україні! Слава її героям!

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x