Ср. Май 8th, 2024

Цитати: Янукович, Путін, Клюєв, Мар'яні, Добкін...Янукович: «У нас поки що, на жаль, не вистачає політичної зрілості, розуміння і відповідальності перед суспільством, перед українським народом, що ми перш за все несемо відповідальність перед нашими людьми, і бігати шукати господарів, які мають інтереси в Україні, нам не треба. Нам не треба себе так принижувати, нам треба спочатку зрозуміти, що нам потрібно, а потім думати, як цього досягти в стосунках з нашими партнерами, але пам’ятати, що наші національні інтереси перш за все, і в будь-яку столицю світову ми не повинні їздити з простягнутою рукою», пише Укрінформ.

Президент України Віктор Янукович категорично проти того, щоб представники інших країн і тій чи інші формі втручалися у внутрішні справи нашої держави.

Путін: «Чому опозиція, яка бореться з діючою владою, постійно звертається до євротематики? Дуже легко спекулювати на цих питаннях. Хочете жити як у Парижі? — Хочемо. — Давайте підписувати. А хто б сказав — давайте почитаємо. Ви читали, що там написано? Ні. Читати-то вмієте, подивіться, що там написано».

Президент Росії Володимир Путін вважає, що українська опозиція спекулює на темі євроінтеграції, при цьому самі українці недостатньо проінформовані про те, що написано в Угоді про асоціацію з ЄС.

Янукович: «Я не прибічник рубати з плеча ніколи. Кадри ми повинні берегти, ми повинні до людей ставитися теж дбайливо, але якщо є в цьому необхідність і якщо хтось недопрацьовує або працює неефективно, або його робота приносить якийсь негатив суспільству, звичайно, їх треба міняти, в цьому немає жодних сумнівів, і ми такі висновки зробимо».

Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв’ю українським ЗМІ, відповідаючи на запитання, чи готуються які-небудь кадрові рішення, які могли б сприяти врегулюванню політичної кризи.

Клюєв: «Те, що постраждали безневинні люди, це — горе. Це дуже погано. Я вважаю, те, що сталося, було чистісінької води провокацією. Цим зараз займається Генеральна прокуратура, визначає людей, які конкретно давали якісь команди, і які виконували ці команди. Більше сказати не можу, тому що триває слідство».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв вважає події у ніч проти 30 листопада на майдані Незалежності в Києві великою трагедією, до якої призвела провокація.

Янукович: «Я ж в опозиції двічі був, я був лідером опозиції в парламенті, ми проводили постійно, як ви називаєте, «тіньовий» кабінет міністрів, ми ухвалювали рішення, ми рекомендували владі, як підходити до рішення того або іншого питання. Тобто, ми були в опозиції, але були конструктивною опозицією — критикували і пропонували. І, до речі, коли приходили у владу, ми багато питань саме таким шляхом вирішували — так, як і пропонували».

Президент України Віктор Янукович вважає, що представники оппозици мають висувати конструктивні пропозиції за рішенням тих або інших економічних або політичних питань, а не демонструвати володіння ораторським мистецтвом.

Мар’яні: «На Заході часто забувають, що в Україні Президент і парламент обрані на законних підставах, і ця законність була визнана на міжнародному рівні. І якщо маніфестанти блокують країну за рік до виборів, це можна розцінювати як спробу м’якого державного перевороту».

Про це заявив депутат Національної асамблеї Франції Тьєрі Мар’яні на зустрічі з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

Янукович: «Я весь час був зайнятий своєю справою, адже обіцяв українському народу вирішити проблеми у різних галузях… Сьогодні я готовий відповідати перед нашим суспільством за свої обіцянки. Після того, як у мене відбудеться такий діалог і я побачу, що є перспектива, тоді прийму рішення (щодо участі у президентських виборах. — Ред.). Якщо у мене, умовно кажучи, рейтинг буде малий і не буде перспективи, то не заважатиму країні розвиватися».

Питання щодо участі у президентських виборах-2015 чинний Глава держави Віктор Янукович вирішуватиме після діалогу із суспільством.

Путін: «Сьогодні ми бачимо, що Україна знаходиться в складному становищі — і економічному, і соціальному, і політичному. Ситуація ця виникла з ряду обставин і причин, але вона об’єктивна. І якщо ми дійсно говоримо, що це братній народ і братня країна, то ми маємо вчинити як близькі родичі і підтримати український народ в цій складній ситуації. Запевняю вас, що це найголовніша причина, з якої ми ухвалили ці рішення… Ми реально розуміємо, що є складності з платоспроможністю. Так навіщо ж добивати свого основного партнера? Тому це прагматичне рішення».

Про це заявив Президент РФ Володимир Путін на прес-конференції в Москві.

Добкін: «Харківщина проігнорувала майданні настрої Києва і ряду західних регіонів нашої країни. Земляки висловили протест протиправним діям своєю хорошою роботою, а тим, кому ще потрібно навчатися, робили це в аудиторіях університетів і інститутів».

Про це заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Путін: «Ми хіба проти асоціації? Ми взагалі не проти асоціації. Ми просто змушені говорити, що ми змушені захищати свою економіку. Тому що розкриті ворота сьогодні у рамках зони вільної торгівлі з Україною ми не можемо залишити в такому стані, якщо Україна розкриє свої ворота у бік Євросоюзу».

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не проти підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, але при такому сценарії змушена буде захищати свою економіку.

Карасьов: «Сьогодні зовнішня політика — це, передусім, національна економіка, зовнішньополітичний інтерес — це, передусім, національно-економічний інтерес. Тому зі слабкою економікою в Європу йти нічого. Це грати на слабких позиціях. Євроінтеграція Україні необхідна, але щоб це була не євроінтеграція заради інтеграції, а щоб євроінтеграція йшла на користь українській економіці і суспільству. Спочатку економіка — а потім інтеграція та європейські ринки».

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що інтеграція з ЄС відбудеться через зближення України із Росією.

Азаров: «Для нас вибору немає, сьогодні і правляча партія, і опозиція говорять про те, що потрібно йти в ЄС. Питання у швидкості руху. Можливо, ми зможемо передомовитися, краще визначитися, щоб не наробити помилок».

Про це заявив голова групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою народний депутат Олексій Азаров.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x