Чт. Апр 25th, 2024

Чому «Беркут» так люто викльовує всевидяче око журналіста?Жодна влада, навіть дуже демократична, в глибині душі недолюблює журналістів. Особливо зубастих, принципових, непідкупних. Бо такі журналісти, на відміну від «придворних», створюють владі не «теплу ванну», а «холодний душ».

Недаремно у всьому світі представників засобів масової інформації називають «ланцюговими псами демократії», бо вони завжди насторожі, не дозволяють владі розслаблятися, прискіпливо спостерігаючи за кожним її кроком, аби не оступилася… А що вже казати про владу, яка тяжіє до авторитаризму та диктатури. Для неї чесний, незалежний журналіст — це потенційний ворог!

Під час Єврореволюції чи не найбільше постраждали саме журналісти, як українські, так і зарубіжні. Вони не стали випадковими жертвами протистоянь, як це часто трапляється під час воєнних конфліктів. В Україні спецпризначенці, що стоять на сторожі режиму, цілеспрямовано, «прямою наводкою» застосовують силу до представників ЗМІ. Колеги, що працюють в гарячих точках, зокрема на вулиці Грушевського, більше не вдягають спеціальних жилетів «Преса», оскільки стають мішенями для обстрілу з боку «Беркута».

«Журналістські посвідчення, ідентифікаційні жилети з написом «Преса», фото- та відеоапаратура стали не захистом, а подразнювальним фактором. Уряд продовжує підтримувати клімат залякування медіа, включно з посиленням законодавчих обмежень, які звужують права українців на висловлення протесту, на громадянську активність та свободу слова, включно з нормами, які криміналізують наклеп», — йдеться у заяві Національної спілки журналістів.

Чому «Беркут», який два місяці воює з власним народом, б’є і прицільно стріляє саме в журналістів? Бо журналісти як і народ, по інший бік барикад. І в прямому, і в переносному значенні. І влада, і його підручний «Беркут» сприймають мас-медіа як учасників конфлікту, оскільки журналісти заважають їм будувати поліцейську державу, де має панувати атмосфера страху та покори. А саме такою є мета режиму. Саме заради цього з особливою жорстокістю розігнали сумирний студентський Майдан, били та арештовували протестувальників на Банковій, викрадали і катували активістів з вулиці

Грушевського та автомайданівців… Все це робилося для того, що зупинити хвилю протестів, щоб люди боялися виходити на мітинги, від гріха подалі сиділи удома і не висовувалися. Але жахливі картинки звірств «правоохоронців», які по-звірячому дубасять мирних демонстрантів, фіксація їхніх незаконних та глибоко аморальних вчинків замість страху викликали зворотну реакцію — спротив. Влада прорахувалася. Садисти в наших горе-правоохоронних органах роками безкарно чинять свої звірства за мурами райвідділів чи СІЗО. Те, до чого звикли (вибивати зізнання катуваннями), зручно робити в тіні. Як будь-які сили зла, вони панічно бояться світла — чи то спалаху фотоапарата, чи вогника ввімкненої відеокамери. І раптом завдяки журналістам, які опинились на передовій, світ побачив звіряче обличчя «Беркута» — лежачих людей, яких добивають кийками і ногами, понівечених протестувальників і журналістів, тортури і знущання з полонених… Ці моторошні кадри завдали нищівного удару по залишках репутації саме влади (бо репутація української міліції вже давно нижче плінтуса), викрили її справжні наміри.
Преса — це лише дзеркало. На жаль, влада забуває давню мудру приказку: «Нема чого на дзеркало нарікати, коли пика крива…», пишет wz.lviv.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Олег
Олег
10 лет назад

На жаль сучасні журналісти в своїй більшості «духовні садисти», тому що сіють ворожнечу та однобоко висвітлюють тільки «заказні факти» (мабуть відпрацьовують гроші своїх хазяїв)

Ігор
Ігор
10 лет назад
Reply to  Олег

Такі поци як ти пишуть всяку «муйню»

2
0
Would love your thoughts, please comment.x