Пт. Мар 29th, 2024

Законодавці України обіцяють інвесторам, що найближчим часом розпочнеться інвентаризація незаконних новобудов. Як відомо з джерела, це питання піднялось на засіданні Міжвідомчої робочої групи, що відбулося 26 квітня 2021 року. Напрацьований проект наразі знаходиться на розгляді в Мінрегіоні, звідки буде переданий до Кабінету Міністрів України. Він покликаний підняти на законодавчий рівень питання захисту прав інвесторів на первинному ринку нерухомості нашої країни.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко також повідомив, що на засіданні було розглянуто питання недобудов девелопера «Укрбуд», які були передані іншим компаніям. З однією з них – ХК ПрАТ «Київміськбуд» — нещодавно пройшла зустріч, де новому забудовнику були передані всі права на проекти.

Варто згадати також, що нещодавно на законодавчому рівні було ліквідовано банк «Аркада», від афер якого постраждали українські вкладники. МВС України, Служба безпеки України, Національний Банк України разом з Фондом гарантування вкладів, Міністерством розвитку громад та територій та іншими сторонами підписали Меморандум, що має допомогти постраждалим від незаконних дій банку.

Поки проект «Про проведення інвентаризації недобудов» все ще не набув сили і законодавчо права інвесторів все ще не захищені на офіційному рівні, вкладникам необхідно самим перевіряти всі необхідні дані, щоб не втратити свої інвестиції. Наприклад, на сервісі Bild.ua розміщена не лише вся необхідна інформація для вкладника, а ще й оцінка, яку надають новобудові, перевіряючи її по 42-х параметрах авторської методології. Згідно набраним балам, кожна новобудова отримує свій щит:

  • зелений – 190-220 балів, високий Індекс надійності. Інвестувати в такі проекти абсолютно безпечно;
  • помаранчевий – 149-189 балів, середній Індекс надійності. Перш ніж вкладати гроші в такі новобудови, варто врахувати всі їхні нюанси;
  • червоний – 148 і нижче балів, низький Індекс надійності. Купувати нерухомість в таких об’єктах небезпечно.

 На сайті також можна замовити експертний звіт по будь-якому іншому цікавому для вас проекту. 

Згідно з даними ресурсу, наразі в Києві знаходяться 222 незданих новобудови з опублікованими звітами: зелений щит та високий Індекс надійності у 76 ЖК (34.2%); помаранчевий щит та середній Індекс надійності у55 ЖК (24.8%); червоний щит та низький Індекс надійності у 91 ЖК (41.0%). 

 

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x