Чт. Мар 28th, 2024

Росія займається еквілібристикою у відносинах з Україною: з одного боку хоче послабити київський уряд, але з іншого — не отримати більш жорсткі санкції з боку Заходу, про це пише The New York Times, повідомляє УНН.

Видання пише, що президент РФ Володимир Путін йде вузькою стежкою намагаючись досягти суперечливих цілей.

“Президент Володимир Путін одночасно підтримав мирний план, проголошений українським президентом, і відчитав Київ за хитке припинення вогню”, — зазначає журналіст The New York Times Ніл Макфаркьюхар.

У статті наголошується, що В.Путін хоче зберегти максимальний вплив на майбутнє України, зокрема підтримавши сепаратистів у досягненні значної автономії південно-східних областей.

“Ця автономія залишить південний-схід на орбіті, ближчій до Москви, ніж до Києва, а тому центральний уряд України буде слабшим”, — пише журналіст.

Однак з іншого боку, зазначає видання, цих цілей необхідно досягти не загрузнувши в конфлікті на території України і не отримавши з боку Заходу ще більш жорстких санкцій. А тому для В.Путіна небезпечний будь-який натяк на участь військових або навіть причетність до дестабілізації в Україні.

Причиною такої ситуації, видання називає, те що Путін намагається догодити антагоністам в російському суспільстві.

“Значна частина його російської аудиторії, яку державне телебачення місяцями годує несамовитими матеріалами в стилі “Україна у вогні”, схвалює необхідність“твердої руки “Росії”, — пише автор, додаючи, що частина суспільства чекає від влади Росії самостійних дій, які продемонструють, що Росія — наддержава.

Водночас, більш ліберальні кола в Росії, зокрема в бізнес колах, хочуть уникнути розриву із Заходом.

“Деякі аналітики говорять, що у Москви достатньо часу на те, щоб одночасно закликати до миру і підтримувати повстанців, поки Москва не отримає Україну, над якою все ще зможе панувати”, — йдеться в статті.

Видання повідомляє, що, на думку західних аналітиків, примирення настане ще не скоро.

Нагадаємо, 20 червня П.Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень усіма силовими підрозділами, які беруть участь у спецоперації на Сході України та представив мирний план з врегулювання ситуації.

Президент РФ В.Путін підтримав план П.Порошенка, але наголосив, що озвучені наміри повинні бути підкріплені реальним припиненням вогню.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Мета маненького карлика увійти в історію великим Гулівером…
Але фарш не можна прокрутити у зворотньому напрямку !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x