Ср. Апр 24th, 2024

Польське міністерство закордонних справ отримало дивного листа від Державної Думи Російської Федерації. У листі — карта поділу території України.

Заступник Голови Державної Думи, лідер ЛДПР Володимир Жириновський пропонує Польщі домагатися проведення референдуму про приєднання п’яти західних областей України – Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської.

Таку ж пропозицію отримали Угорщина та Румунію щодо Закарпаття та Буковини. Унаслідок такого поділу в Україні мали б залишитися лише декілька центральних областей.

Польське МЗС оцінює листа, як «дивного».

«Володимир Жириновський отримає ввічливу відповідь, без посилання на зміст його листа», — повідомили в МЗС Польщі.

Жириновський відомий своїми висловлюваннями на тему України. Раніше він вже закликав до поділу України з трибуни Держдуми. «Київ ніколи не згодиться на федералізацію України, тому що не здатний вже чим-небудь керувати» — говорив тоді політик.

«Ще триста років тому українці метушилися між росіянами, шведами, турками та поляками. І завжди програвали», — заявляв Жириновський.

16 березня у Криму відбувся так званий референдум про статус півострова. За офіційними даними, участь у цьому дійстві взяли 83,10% від загальної кількості населення Криму. За приєднання півострова до складу Росії, нарахували аж 96,77%.

За даними Меджлісу кримського-татарського народу, участь у референдумі взяли лише 34% кримчан. Криміські татари в референдумі участі не брали.

Фахівці зафіксували низку порушень на етапі підготовки до рефрендуму, що дає підстави вважати волевиявлення нелегітимним. Окрім того, до компетенції Верховної Ради Криму не входить призначення референдуму про статус півострова. Це може робити лише Верховна Рада України.

Світова спільнота не визнала результатів рефрендуму у Криму. Але це не завадило президентові РФ Володимирові Путіну визнати результати і на їх підставі приєднати Крим до Росії.

За матеріалами TVP1

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
3 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
макс
макс
10 лет назад

Госдума такого не высказывала! Это личное мнение Жириновского. СМИ специально разжигают в народе ура-патриотические настроения и русофобство.Потом оболваненных загонят в окопы умирать за так называемую незалежнисть,а фактически за сохранение власти хунты и кошельки олигархов!

Кирилл Шишкин
Кирилл Шишкин
10 лет назад
Reply to  макс

Ну так на этом сайте 90% — вообще полный бред, рассчитанный для полных дебилов. Я даже не верил, что это хоть кто-то может воспринимать всерьез.
Но почитав комментарии понял, что на Украине за 20 лет создали целую толпу людей, которые не способны думать самостоятельно.

Валентин Лембергский
Валентин Лембергский
10 лет назад

Чья бы корова мычала.Если здесь полный бред,то зачем ты сюда заходишь.Я например не смотрю передачи вашего путинского рупора Киселёва и то,переключая каналы,слышал своими ушами его заявление,что Россия,единственная страна,способная превратить территорию США в радиоактивную пыль.По поводу Жириновского вообще нет слов.Этот, так называемый,политический деятель по вашему,,за базаром не следит»и все его высказывание про Украину соответствуют мальчику с комплексом украинофоба.Или есть сомнения в подлинности этих заявлений.?Может на вашем ОРТ это не показывают,так если научился пользоваться компьютером,то набери в поисковой строке высказывания Жириновского про Украину и наслаждайся…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x