Ср. Май 1st, 2024

Загарбання з метою охорони нацменшин веде в пекло - СікорськийДоктрина РФ по захисту російськомовного населення за межами власної держави є загрозою не лише для України, але й усієї Європи.

Про це в інтерв’ю канадському виданню Globe and Mail заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Тим, що він (Путін — ред.) говорить, має бути занепокоєна вся Європа, оскільки кожна європейська країна має національні меншини, а ми упродовж XX століття навчилися, що зміна кордонів силою з метою охорони меншин веде в пекло», — підкреслив Сікорський.

За його словами, для зміни політики Кремля необхідним є позбавлення Росії її «енергетичної зброї», зменшуючи залежність Європи від російських енергоносіїв.

Також Сікорський заперечив, що НАТО залишає країни, які не входять до Альянсу, наодинці з Росією. Він наголосив: якщо Росія під виглядом гуманітарної чи миротворчої місії спробує ввести свої війська на територію України, Захід негайно запровадить болючі для Кремля економічні санкції.

Міністр зауважив, що Москва, готуючи окупацію Криму, готувалася до можливих санкцій. Проте, на його думку, Росія дещо недооцінює рівень інтегрованості своєї економіки із Заходом.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x