Пт. Апр 26th, 2024

На Народному Вічі, що розпочався на Майдані Незалежності о 12.00, сьогодні говорять про нового Президента, парламент, уряд та Київраду. Громадські активісти запросили на Віче високопосадовців, серед яких Порошенко, Яценюк та Кличко, однак наразі високопосадовців немає.
Активістка Громадського сектору Євромайдану Ганна Гопко нагадала, що новоспечений Президент був обраний фактично на смертях майданівців і тепер потрібно сподіватись на повернення миру на сході України, на боротьбу з корупцією та реформу судової системи.
Також Ганна Гопко додала, що Майдан сподівається, що поруч з обраним президентом буде гідна команда, а не олігархи, які працюють лише задля наживи.
За словами активістки, Революція гідності має перетворитись на Революцію ефективності. 

Зазначимо, що Майдан вимагає визначення дати дострокових парламентських виборів, оскільки більшість у Раді, яка проголосувала за диктаторські закони 16 січня, все ще сидить у парламенті. Новий склад ВР повинен визначатись за  пропорційною ситемою, з відкритими списками, щоб громадяни не голосували «за кота у мішку», а за свого кандидата, щоб громада, таким чином, формувала склад Верховної Ради. 

Також активісти вимагають зниження бар’єру з 5 до 3%, щоб у парламент могли пройти нові політсили, пише pohlyad.com.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x