Пт. Апр 26th, 2024

Олігарх Рінат Ахметов зрозумів, що недооцінив рівень особистої відповідальності за події на Сході. Про це в інтерв’ю «Газеті по-українськи» розповів директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв.

«Коли почалися бої в Донецьку, він поводився обережно. Був переконаний: після сепаратистських акцій швидко знайдеться формула особливого статусу Донецької області. Ахметов не сподівався, що все це негативно впливатиме на його репутацію. Якби таку заяву він зробив місяць тому, то нинішніх проблем не було б. За цей час на Донбасі з’явились нові громадські й політичні лідери, за якими — озброєні люди. Для них думка Ахметова не є визначальною», — зауважив експерт.

На його думку, в подіях на Донбасі замішані й колишній президент Віктор Янукович та «сім’я».

«Вони намагаються зберегти вплив в Україні. Вони підтримують радикальні сепаратистські рухи. Припускаю, що це одна з умов перебування їх у Росії. Але скажу просто: ніфіґа в них не вийде. Янукович розчарував навіть своїх найбільших прихильників. Став уособленням жорстокості. На Сході його вже не чекають. За великим рахунком, він і Кремлю не потрібен», — зазначив Єрмолаєв.

Експерт розповів, що 2010 року й першій половині наступного Янукович говорив про реформи й перемовини з Євросоюзом.

«Серйозні зміни в його позиції почалися, коли режим запанікував стосовно можливого програшу на виборах 2015 року. Розуміли, що потрібно якось повертати електорат у східних і південних областях», — додав експерт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x