Пт. Апр 26th, 2024

Віктор Янукович сховався на святій горі Афон у Греції – це найпопулярніша версія російських ЗМІ про те, де наразі перебуває український президент-утікач. Особисто перед камерами він останній раз з’являвся у Ростові-на-Дону рівно місяць тому в супроводі оголошених у міжнародний розшук Віктора Пшонки та Віталія Захарченка, йдеться в сюжеті спецвипуску ТСН.

Автономна чернеча держава святої гори Афон розташована на півночі Греції. Пускають туди лише чоловіків і тільки за спеціальною візою. Її дають на 4 дні.

Афон – це улюблене місце паломництва українських посадовців. Вчащав туди й Янукович. Російські журналісти переконані, що саме на Афоні український екс-президент зараз переховується від правосуддя і замолює свої гріхи. Він нібито постригся в ченці і навіть прийняв сан. Потрапити на святу гору можна з моря. На Афоні під забороною будь-яка знімальна техніка.

Туристів пускають лише у церкви, розташовані на березі. Сам монастир стоїть на горі. Чи ховається там Янукович – ченці не знають. Кажуть, якщо й приїздив, то в якості туриста на означений 4-денний термін.

Надовго прихисток на Афоні можуть отримати лише монахи. «В принципі, це можливо, але є одне але. По-перше, він має сповідуватись і відкрити всю свою душу Богу. А потім ще кілька років він має прожити в іншому монастирі. Там його будуть вчити молитись. Також за ним наглядатимуть, чи не грішить він. Лише після цього його пустять на Афон», — пояснив архімандрит Христостомос Насіс. При цьому він додав, що колишні судимості та міжнародний розшук для постригу у ченці не є перешкодою.

«Бог милостивий і каже прощати всіх людей. На Афоні сповідують ті самі принципи. І якщо людина покаялась – її приймуть у спільноту», — каже священик-монах. У найближчому до Афону портовому містечку Мармарас, де зазвичай фрахтують човни до святої гори, українського екс-президента теж не бачили. А мер Салонік Яніс Бутаріс запевнив, що українських політиків-утікачів в його місті не буде, навіть якщо вони того дуже захочуть.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

цій людській потворі не вистачить десяти життів, щоб замолити свої гріхи

1
0
Would love your thoughts, please comment.x