Пт. Апр 19th, 2024

Політолог Ярослав Чорнозуб вважає, що українці підтримають підписання Арсенієм Яценюком постанови щодо виділення грошей на потреби армії. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

«За умов війни держава будує свої закони. І мені, як пересічному громадянину, начхати наскільки це буде по тим законам, які написали бюрократи — так звані депутати. Для мене сьогодні важливо, щоб це жахіття (війна на Донбасі- ред.) закінчилося. Тому, які б рішення не прийняв Яценюк, люди сприйматимуть їх тільки з позиції: це на користь українській армії у війні з РФ чи на шкоду. Очевидно, що Яценюк може прийняти незаконне нібито рішення. Але воно буде підтримане усім суспільством», — переконаний експерт.

На думку політолога Арсеній Яценюк залишиться на посаді прем’єра.

«Він залишиться на посаді прем’єра у будь-якому випадку, бо його бажання відставки може бути розцінене як дезертирство. У Яценюка складається не проста ситуація — ніби то він під час бойових дій самоусунувся з політичних мотивів», — зауважив політолог.

Чорнозуб також висловив впевненість у тому, що на позачерговому засіданні Ради у четвер депутати таки підтримають зміни щодо фінансування української армії.

«Буде позитивне голосування по коштам, бо той, хто не голосуватиме підпише собі політичний вирок. Але це певного роду політична гра самого Яценюка — поставити в залежність проходження АТО від подій, які відбуваються в парламенті», — зазначив експерт.

Нагадаємо, що Арсеній Яценюк пообіцяв підписати постанову про виділення грошей на потреби армії, якщо Верховна Рада не ухвалить відповідний закон. Йдеться про 1,5 млрд доларів від Світового банку та МВФ.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x