Ср. Май 1st, 2024

Хто на черзі після Криму?Західні сусіди України побоюються, що на Криму Росія не зупиниться.

Невизнана держава Придністров‘я у Молдові може бути наступною ціллю російської армії. Таку думку висловив командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав. Він вважає: Росія може використовувати практику заморожених конфліктів, які стануть на перешкоді євроінтеграційним прагненням країн Східної Європи.

“На східному кордоні з Україною зосереджено достатньо, цілком достатньо військових сил, щоб увійти в Придністров‘я, якщо буде ухвалене таке рішення. І це дуже турбує”, – сказав генерал у Брюсселі.

Можливість введення російських військ на територію Молдови хвилює Румунію. Президент країни Траян Басеску вважає: у відповідь на активність Росії потрібна передислокація сил НАТО.

Альянс поки збільшення чисельності військ на своїх східних кордонах не планує. Наразі лише відправив винищувачі для патрулювання повітряного простору балтійських країн.

“Ми ще раз хочемо підкреслити, що віримо в НАТО і в його спроможність захищати наших союзників. Ось чому ми допомагаємо деяким балтійським країнам підтримувати їхню безпеку. Це те, чого від нас чекають і ми будемо дотримуватися зобов‘язань”, – заявив британський прем‘єр Девід Камерон.

У Латвії російську вважають рідною 35% населення. В деяких районах, як, наприклад, у місті Даугавпілс, росіяни становлять більше половини усіх мешканців.

“Я думаю, по допомогу до Путіна ми звертатися не будемо. Живемо нормально, ходжу містом – ніхто поганого мені не говорить, і я не говорю”, – каже мешканець Даугавпілса етнічний росіянин Фьодор Дубінін.

Близько 300 тисяч мешканців Латвії не є громадянами країни, бо не склали іспит з латвійської мови. Проросійські організації прагнуть відновлення системи освіти російською мовою та спрощення натуралізації для негромадян, пише 1tv.com.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x