Пт. Мар 29th, 2024

Хроніка відставки президента України Віктора ЯнуковичаПопри те, що в парламенті було оголошено перерву до 16.00, о 14.40 гучним закликом всіх депутатів знову запросили до сесійної зали.

У кулуарах ходили чутки, що є заява від Віктора Януковича про відставку. Отримати підтвердження цієї новини на офіційному сайті було неможливо, оскільки він був недоступний. Натомість в соціальних мережах і на сайтах новин інформація поширилася зі швидкістю 2202 кб/с.

Нагадаємо, що під час підписання домовленості щодо врегулювання політичної кризи, що відбулося 21 лютого, ні про які гарантії особистої безпеки Януковича не говорилося. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на брифінгу у Варшаві.

Тим часом голова Верховної Ради Олександр Турчинов, обраний на вранішньому засіданні, проявив бажання провести особисту зустріч з президентом і поговорити з ним про відставку. Для цього необхідно лише з’ясувати, де наразі перебуває президент. За словами Турчинова, відставка президента «розв’яже багато питань і зніме напругу у суспільстві»

О 14.53 Олександр Турчинов запросив всіх депутатів до сесійної зали і пообіцяв оголосити дуже важливу інформацію. Натомість час від часу оголошували про вихід із Партії регіонів чергових депутатів.

О 15.33 оголосили про припинення виплати заробітної плати і анулювання картки для голосування народним депутатам Балозі і Домбровському.

Очікування оголошення затягнулося.

Тим часом Віктор Янукович виступив у ефірі телеканалу 112. Він сказав, що не збирається іти у відставку і покидати Україну.

«Все, що сьогодні відбувається, більшою мірою, — це, звичайно і вандалізм , і бандитизм , і державний переворот. Це моя оцінка , я в цьому глибоко переконаний » , — заявив Янукович.

«Що я буду далі робити? Я буду робити все, щоб захистити свою країну від розколу і зупинити кровопролиття. Я ще не знаю, як я це буду робити», — додав він.

Слова Януковича «пахнуть» психічним відхиленням. Адже адекватна людина давно сприйняла б все, що відбулося і хоча б зуміла піти без зайвого пафосу. «Мене охоплює горе за нашу країну. Я відчуваю відповідальність» — сказав Янукович. Він повідомив, що зустрічався із різними, на його думку «нормальними» людьми. скоріше за все це були ті, хто внесений у чорний список Громадської Комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні.

Аналогічну заяву Янукович виголосив у телефонній розмові з Арсенієм Яценюком. Після оголошення змісту розмови депутатам Верховної Ради, ті вирішили усунути президента на правах єдиної влади в Україні.

Відповідно, Верховна Рада підтримала постанову про усунення Віктора Януковича з посади президента України 328 голосами народних депутатів.

Згідно з постановою, позачергові вибори президента відбудуться 25 травня 2014 року.

Слава Україні!

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x