Вт. Апр 16th, 2024

Після поновлення АТО введення надзвичайного стану буде ефективним лише в одному випадку – якщо він буде застосований не безпосередньо в регіонах, які контролюють бойовики-сепаратисти, а в суміжних з ними. Це дозволить попередити можливі провокації екстремістів та врятувати життя мирних жителів.

Про цю новину повідомляє «Преса України».

«Давайте відверто – надзвичайний стан на територіях, які контролюються терористами, неможливий. Оголосити його можна, але ефект від цього буде нульовий. Тому, слід припинити спекуляції на цю тему», — написав на своїй сторінці у Facebook нардеп Віктор Балога.

Відомий український політик пояснив, яким чином можна ефективно використати такий специфічний інструмент, як надзвичайний стан.

«Але, надзвичайний стан можна і потрібно запроваджувати у тих районах Сходу, які примикають до захоплених територій і контролюються українською владою. Йдеться про райони Луганської області на північ від річки Сіверський Донець, західні райони Донецької області, місто Маріуполь і Приазов’я.

Саме там рівень провокації терактів залишається дуже високим і такі інструменти надзвичайного стану, як комендантська година, чи перевірка документів – це ті прості заходи, які рятують життя і забезпечують спокій», — вважає Балога.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x