Чт. Апр 25th, 2024

У Вашингтоні готові вести дипломатичний діалог з Росією в контексті розв’язання кризи на Сході України, а також з інших актуальних питань міжнародної політики.

Про це зазначив у вівторок в Вашингтоні заступник радника президента США з питань національної безпеки Бен Родес (Ben Rhodes), передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми прагнемо співпрацювати з Росією там, де це можливо. Навіть зараз, у цей важкий період, президенти Обама й Путін домовилися залишатися на зв’язку, що залишає простір для дипломатії і, сподіваємося, в кінцевому рахунку, зниження напруженості в Україні», — зазначив представник Білого дому в відповідь на заяву президента РФ, зроблену ним у вівторок.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Путін у Москві виступив на нараді послів та постійних представників РФ за кордоном, сформулювавши основні принципи російської дипломатії. Зокрема, незважаючи на загрозу введення проти РФ додаткових санкцій нового рівня, він заявив, що Росія задіє «весь арсенал наявних засобів» для «захисту співвітчизників за кордоном».

При цьому Путін визнав, що двосторонні американо-російські відносини «перебувають не в кращій формі», очікувано підкресливши, що це сталося «не з вини Росії».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x