Чт. Апр 25th, 2024

Четвертий президент України Віктор Янукович, екс-очільник ГПУ Віктор Пшонка і колишній керівник МВС Віталій Захарченко спілньо виступили на прес-конференції у Ростові-на-Дону (РФ), передає УНН.

Зокрема, їх звернення було присвячене ситуації на сході України та рішенню РНБО розпочати крупномасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України.

В.Янукович закликав силовиків не виконувати злочинні накази і не стріляти в український народ. Його підтримав й екс-очільник МВС Віталій Захарченко, який зазначив, що за виконання злочинних наказів правоохоронцям слід очікувати відповідного покарання.

За словами В.Януковича, ситуація на сході погіршилась після того, як пройшла зустріч в.о. президента Олександра Турчинова , голови МВС Арсена Авакова та голови СБУ Валентина Наливайченка з директором ЦРУ США.

В.Янукович вимагає задля збереження Україну від громадянської війни терміново провести референдум.

У свою чергу В.Пшонка звинуватив чинну владу в Україні, яку він називає нелегітимною і такою, що отримала владу внаслідок збройного перевороту, у неможлиовсті мирного вирішення ситуації на сході, кровопролитті, порушенні усіх законів України та Конституції, а також у співпраці та виконанні наказів керівників із Заходу.

от UKRNEWS24