Пт. Апр 19th, 2024

Четвертий президент України Віктор Янукович, усунений від влади в лютому цього року, незабаром виступить із заявою в Ростові-на-Дону, передає УНН з посиланням на Russia Today.

Про намір Віктора Януковича виступити із зверненням стало відомо ввечері у неділю.

Нагадаємо, проти в.Януковича відкрито цілий ряд кримінальних проваджень, зокрема про організацію вчинення особливо тяжких злочинів — перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів та масових вбивств громадян під час акцій протестів на Майдані Незалежності у Києві за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 115 ККУ.

Наступне кримінальне провадження це заволодіння спільно з іншими особами державним майном в особливо великому розмірі та легалізація, відмивання кошті здобутих злочинним шляхом — за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 ККУ. Наступне провадження про захоплення влади у неконституційний спосіб шляхом зміни Конституції шляхом прийняття КСУ незаконного рішення у 2010 році це кримінальне провадження відкрите за ч. 2 ст. 109 ККУ.

Також провадження щодо вчинення публічних закликів Януковича до захоплення державної влади шляхом офіційних заяв здійснених на прес-конференції у Ростові на Дону 27 лютого ч. 2 ст. 109 ККУ.

от UKRNEWS24