Пт. Апр 26th, 2024

Арсеній Яценюк

Україна готова передати координуючу роль в розслідуванні трагедії‪ ‎MH17‬ Нідерландам як найбільш постраждалій стороні, зазначив Арсеній Яценюк. Уряд готовий транспортувати тіла загиблих до Амстердама, де знаходиться одна з найбільш розвинутих світових лабораторій, для проведення необхідної незалежної експертизи. Позиція Уряду України залишається незмінною: всеохоплююче, прозоре і повноцінне міжнародне розслідування.

Російський уряд не зробив нічого, щоб дати можливість правоохоронним органам, Службі з надзвичайних ситуацій та міжнародному співтовариству мати безперешкодний доступ до місця катастрофи MH17. Завдяки всім використаним можливостям, у тому числі й неофіційним перемовинам, нам вдалося зібрати тіла і частину доказів щодо цієї жахливої трагедії.

На даному етапі у нас немає сумнівів, що літак був збитий. Причина катастрофи — ракетний удар і, скоріш за все, це система Бук-М1. Так само абсолютно зрозуміло, що керувати і оперувати такою системою не можуть п’яні проросійські терористи. Це робили фахові люди, яких тренували — і у нас є дані, що таке тренування відбувалося на російській території. Ці люди отримували з боку Росії і фінансування, і зброю, і навчання.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x