Ср. Апр 24th, 2024

У США стурбовані провалом спецслужб навколо ситуації в КримуБілий дім всерйоз розглядає можливість реформування Агентства національної безпеки після того, як ця спецслужба упустила з виду підготовку та реалізацію анексії Криму з боку Росії, пише uapress.info.

Хоча ще недавно в США були впевнені, що система глобального збору секретної інформації шляхом перехоплення сигналів і повідомлень дає можливість АНБ обійти систему шифрування мобільних пристроїв, що дозволяє прослуховувати телефонні розмови по всьому світу, повідомляє «Преса України» з посиланням на Vestifinance.ru.

У Білому домі почалися дискусії на тему проживання біглого співробітника ЦРУ Едварду Сноудена в Росії, де він міг розповісти багато секретної інформації місцевим спецслужбам. Американські ЗМІ, які підтримують зв’язок зi Сноуденом, запевняють, що після своєї втечі Едвард прихопив чималу кількість секретної документації, в якій міститься інформації про роботу системи прослуховування АНБ.
Так що Росія могла створити аналогічну свою систему прослуховування телефонних розмов, або навчитися уникати шпигунства за її допомогою. В одному сходяться експерти: не можна говорити просто про удачу Росії, тому США слід посилити роботу супутників над пострадянським простором, щоб уникнути повторення ситуації.

Варто відзначити, що з початком окупації Криму американські військові зізналися, що були захоплені зненацька, оскільки у них не було розвідданих про підготовку операції, тому їм довелося активно шукати допомоги у зборі інформації в українських колег, щоб хоч якось розуміти справжній стан справ.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x