Пт. Мар 29th, 2024

Перша заступниця міністра закордонних справ України Наталя Галібаренко пояснила, навіщо канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала включити лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука до переговорів з урегулювання ситуації на Донбасі в рамках контактної групи Росія-Україна-ОБСЄ.

Про це Галібаренко розповіла на брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, я розумію логіку Ангели Меркель. Європейський Союз дуже зацікавлений у тому, щоб питання нашого конфлікту перейшло у дипломатичне русло й там залишалося, …зрозуміло, що якщо пан Медведчук може виявитись гарним переговірником у цьому процесі, то вона (Меркель — ред.), звичайно, буде відповідно відстоювати його кандидатуру», — сказала дипломат.

Галібаренко також нагадала позицію України в роботі контактної групи, що інтереси держави представляє колишній президент України Леонід Кучма.

«Ми, з одного боку, за те, щоб дати миру шанс навіть попри всю ситуацію. Знову, щоб у нас потім теж було моральне право апелювати до країн Європейського Союзу і сказати, що от: ми зробили все для діалогу», — зазначила дипломат.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала офіційно зробити лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука посередником у роботі тристоронньої Контактної групи, до якої вже входять колишній президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та спецпредставниця ОБСЄ Хайді Тальявіні.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

От Ангелки пахнуло рашистским газком !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x