Вт. Апр 16th, 2024

Антитерористичну операцію на Донбасі можна успішно завершити за півтора-два місяці за умови запуску реального діалогу і створення потужного силового блоку.

Таку думку висловив у понеділок на прес-конференції в Києві генерал армії, глава Служби зовнішньої розвідки у 2005-2010 роках Микола Маломуж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми йдемо по моделі створення передумов все-таки до діалогу (а у більшості населення зараз є сподівання, щоб такий діалог був) і формування потужного силового блоку, представники якого можуть вирішувати завдання, — це півтора-два місяці. Якщо діяти дуже ефективно у політичному ключі та силовому блоці. Думаю, що цей термін реальний», — заявив він, відповідаючи на питання, коли можна буде завершити АТО на Донбасі.

На переконання Маломужа, відсутність професіоналізму, ефективної координації з боку керівників відомств і єдиного оперативного штабу призводить до провалів, які мали місце раніше під час АТО.

Разом з тим, він підкреслив, що прикладом того, як можна і треба проводити антитерористичну операцію, стало звільнення від бойовиків донецького аеропорту 26 травня. За словами Маломужа, цей захід став можливим завдяки діям головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«Ми не отримуємо розвідувальних і оперативних даних, і відповідно не може ми підготувати операцію по всіх об’єктах. І лише коли ми підготували за рахунок військової розвідки захід щодо Донецька, нам вдалося провести таку комплексну операцію», — сказав він.

Як вважає Маломуж, ця модель, «як можуть діяти професіонали, військова розвідка з силами швидкого реагування та з задіянням авіації», повинна використовуватися й далі.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x